LIVE
00:00:00 ΜΜ
Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|10
2019
23:35

Έξυπνοι τρόποι για να κάνεις λιγότερα έξοδα τον Νοέμβρη

Έτσι, θα έχεις περισσότερες οικονομίες για τις γιορτές.

Ο Νοέμβριος είναι ένας καλός μήνας για να περιορίσεις τα έξοδά σου γιατί έτσι θα έχεις περισσότερα να επενδύσεις στις γιορτινές ημέρες του Δεκεμβρίου. Μπορεί να σου φαντάζει αδύνατο να καταφέρεις μέσα στις τόσες υποχρεώσεις σου να κάνεις λιγότερα έξοδα αλλά αξίζει έστω να προσπαθήσεις. Παρακάτω θα βρεις έξυπνους τρόπους που θα σε βάλουν στο mood του No-Spend-November.

Μείνε μακριά από πειρασμούς 

Μην περάσεις για αυτό το μήνα έξω από τα αγαπημένα σου μαγαζιά. Αυτο ισχύει και για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που μπορείς να αγνοήσεις τα newsletter τους. Αν δεν μπεις στον πειρασμό να τσεκάρεις τι υπάρχει στην αγορά δεν θα βρεθείς να αγοράζεις κάτι που πιθανότατα να μην χρειάζεσαι. Υπολόγισε να αγοράσεις τα καλλυντικά που χρειάζεσαι τον επόμενο μήνα και να διαβάσεις τα βιβλία που ήδη έχεις μέχρι να ξαναμπείς σε κάποιο βιβλιοπωλείο.

Οργάνωσε τα μεγάλα event

Αν ξέρεις ότι αυτό το μήνα έχεις γιορτές ή γενέθλια που πρέπει να πας και κατά συνέπεια να πάρεις και δώρο. Ίσως μια καλή ιδέα είναι να φτιάξεις κάτι μόνη σου αν το πρόσωπο που θα πας είναι κοντινό σου. Έχεις και την επιλογή να μην πας αν είναι απλά ένας συνάδελφος από τη δουλειά που μετά βίας λέτε ένα γειά. Αν επιμένεις να πας, τουλάχιστον βάλε κάτι που ήδη έχεις και μην ψάξεις να αγοράσεις νέο outfit. Η συμβουλή παραμένει ίδια όσον αφορά το outfit ακόμα κι αν είσαι καλεσμένη σε γάμο.

Μην τρως έξω

Δεν χρειάζεται ανάλυση στο πόση αποταμίευση μπορείς να κάνεις τρώγοντας σπιτικό φαγητό. Είναι, μάλιστα, καλύτερο για να ελέγχεις το βάρος σου αλλά και την υγεία σου. Είναι όμως πολλες φορές δύσκολο με τους χρόνους σου να μαγειρέψεις. Σε αυτή την περίπτωση φρόντισε αυτό που τρως να μην είναι κάτι υπερβολικά ακριβό ή σε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θες με αποτέλεσμα να πετάξεις φαγητό. Δεν χρειάζεται μετά το φαγητό σου να φας και γλυκό. Αν δεν θες να σκεφτείς την τσέπη σου, σκέψου τη σιλουέτα σου.

Περιόρισε τις “αμαρτίες” σου

Είναι τρομερά χαλαρωτικό ένα κρασάκι με τους συναδέλφους ή τους φίλους σου μετά τη δουλειά. Δεν είναι όμως απαραίτητο να είναι 5 φορές μέσα ση βδομάδα σου. Χρειάζεται άλλωστε πού και πού να κάνουμε αποτοξίνωση για την υγεία μας. Το ίδιο ισχύει και για τους πολλούς καφέδες μέσα στη μέρα σου. Είναι λεφτά που δεν καταλαβαίνεις πόσο εύκολα φεύγουν και σίγουρα αρκετά μεγάλη ποσότητα καφεΐνης στο αίμα σου που φεύγει αντιστρόφως ανάλογα.

Μην τερματίσεις την κοινωνικοποίηση

Αν ανήκεις στην κατηγορία που λατρεύεις να γυρνάς σπίτι για να δεις Άγριες Μέλισσες στην τηλεόραση, τότε είσαι από μόνη σου σε καλό δρόμο. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς σε όλα τα events που τρέχουν στην πόλη, αναθεώρησε. Το να μείνεις και λίγο σπίτι κάνοντας κάτι που απαιτεί ελάχιστη ενέργεια ίσως σε φορτίσει θετικά.

Μέτρα βήματα

Υπάρχει αυτή η φανταστική εφαρμογή στο κινητό που μετρά τις αποστάσεις που κάνεις. Δεν είναι ωραίο όταν βλέπεις να γράφει πόσα πολλά βήματα έχεις κάνει; Δεν είναι μόνο μια καλή γυμναστική αλλά κι ένας τρόπος εξοικονόμησης. Μην πάρεις το αυτοκίνητο ή τα μέσα για κοντινές αποστάσεις. Αν κινείσαι με τη συγκοινωνία μποτείς να προμηθευτείς μηνιαίες κάρτες ή εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών. Σε κάθε περίπτωση ξέχνα την τεμπελιά που οδηγεί στο να πάρεις ταξί γα να πας δυο τετράγωνα παρακάτω. Βάλε τα αθλητικά σου και περπάτα.

Πηγή: Marieclaire.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ