LIVE
00:00:00 ΜΜ
Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|11
2019
13:01

Ετοιμάζεις ταξίδι; Αυτα είναι τα apps που πρέπει να κατεβάσεις στο κινητό σου

Μα, πώς προσανατολιζόμασταν πριν την εφαρμογή του GPS; Μια ερώτηση που πολλές φορές θα έχεις κάνει κι εσύ είτε φωναχτά είετ από μέσα σου. Η αλήθεια είναι ότι πάντα βρίσκαμε το δρόμο μας πηγαίνοντας σε κάποια δουλειά, σε κάποιο νέο μέρος που δώσαμε ραντεβού ή σε νέους τόπους που ταξιδεύαμε. Η διαφορά είναι ότι τώρα είναι πιο εύκολο.

Το “ρωτώντας πας στην Πόλη” συνεχίζει να είναι μια επιλογή αλλά η τεχνολογία αποτελεί σίγουρα την καλύτερη. Δεν υπάρχει αντικείμενο που να περνάς περισσότερο χρόνο μαζί του, πέρα από το κινητό σου. Αν ετοιμάζεσαι, λοιπό, για κάποια απόδραση σημείωσε κάποια από τα καλύτερα apps που πρέπει να κατεβάσεις.

Για το πακετάρισμα

Τι καιρό θα κάνει εκεί που θα πας; Τι ρούχα πρέπει να πάρεις. Τι δεν πρέπει με τίποτα να αφήσεις πίσω; Όλα αυτά είναι πράγματα που γυρνούν στο κεφάλι σου  λίγες μέρες ή και ώρες πριν το ταξίδι. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο να προετοιμαστείς αλλά δεν θέλεις να ξεχάσεις τίποτα στην απόδραση που ετοιμάζεις, υπάρχει μια εφαρμογή που θα σε βοηθήσει και λέγεται Pachpoint. Με βάση τη διάρκεια του ταξιδιού, τις δραστηριότητες που θες να ακολουθήσεις αλλά και το πότε σκέφετσαι να το κάνεις θα σου φτιάξει μια λίστα με αυτά που χρειάζεσαι.

Για ταξί 

Μπορεί να σου αρέσει πολύ να περπατάς και να έχεις ήδη βρει όλα τα δρομολόγια των συγκοινωνιών στην πόλη που θα επισκεφτείς αλλά καλό είναι να έχεις plan b. Σε περίπτωση που οι αποστάσεις είναι πιο μακρινές απ’ ότι φαντάστηκες ή έχασες το τελευταίο τραμ/λεωφορείο/μετρό. Κατέβασε μια εφαρμογή, όπως αυτή της Uber taxi, για να μπορείς να καλέσεις ταξί και να μην ψάχνεις τελευταία στιγμή. Ως τουρίστας άλλωστε δεν είναι απίθανο να πέσεις θύμα κάποιου επιτήδειου οδηγού.

Για πτήσεις

Κάθε αεροπορική εταιρεία με την οποία πετάς έχει τη δική της εφαρμογή για να μπορείς να κάνεις online check in ή να αλλάξεις τα στοιχεία της πτήσης. Αν για παράδειγμα, δεν έχεις βάλει βαλίτσα και σκέφτηκες τελευταία στιγμή ότι θέλεις να γυρίσει με αναμνηστικά. Πέρα από αυτό υπάρχει και το FlightRadar που είναι ένας έξυπνος τρόπος να παρακολουθήσεις το αεροσκάφος με το οποίο πετάς, την κίνηση στον αέρα αλλά και κάποιος από τους δικούς σου να έχει το νου του για το πού είσαι και σε πόση ώρα θα φτάσεις. Αυτό βοηθάει και όταν σε περιμένεις κάποιον στο αεροδρόμιο και η πτήση του έχει καθυστέρηση.

Για φωτογραφίες και βίντεο

Μοιράσου όλα αυτά τα υπέροχα τοπία που βλέπεις μέσα από τις φωτογραφίες και τα άπειρα βίντεο -ξέρουμε ότι κι εσύ στα ταξίδια τραβάς τα ΠΑΝΤΑ- με τους δικούς πίσω στη βάση σου. Μην περιμένεις να τους τα δείξεις όλα όταν γυρίσεις, που κάτα πάσα πιθανότητα δεν θα συμβεί. Κατέβασε την εφαρμογή GoPro για να έχεις έναν ακόμα συνταξιδιώτη μαζί σου.

Για κρυμμένα μυστικά

Έχεις κάποιο γνωστό ή φίλο που έχει βρεθεί στο ίδιο μέρος ή έχεις ψάξει από μόνη σου σε διάφορα blogs για να δεις πού θα φας, τι θα δεις, πώς θα πας. Υπάρχουν όμως και τα μαγικά apps που θα σου το κάνουν πιο εύκολο. Το Travelgems μπορεί να σε βοηθήσει αν ταξιδεύεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Κροατία ενώ με το MapsMe θα μπορείς να γυρίσεις όλο τον πλανήτη σαν να είσαι local. Μια ακόμα καλή εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να κινηθείς σε κάθε μέρος είναι και το TripIt που θα γίνει ο προσωπικός σου “οδηγός” για να φτάσεις σε όλα τα ωραία spot που ανακάλυψες και θες να πας.

Για ευεξία

Μπορεί να είσαι απο αυτούς που κάνουν ταξίδια για να περάσουν τις μέρες τους μέσα σε μουσεία και ιστορικά σημεία. Η τελευταία τάση όμςω στα ταξίδια είναι οι βιωματικές εμπειρίες και η αυτοβελτίωση μέσα από αυτές. Μια καλή επιλογή είναι το MindBody που θα σου δώσει όλα τα σημεία που μπορείς να κάνεις spa, yoga, γυμνστική αλλά και τι παροχές υπάρχουν.

Πηγή: Marieclaire.gr - Unsplash.com

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ