telesima 755x150 sotiropoulos skoubouri vets

30|11
2019
15:20

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Η Όλγα Tρέμη και οι συντελεστές του «10» μίλησαν για τηλεθέαση και κόστος της εκπομπής

Η εκπομπή «10» μεταδίδεται καθημερινά από την ΕΡΤ1 στις δέκα το βράδυ

H Όλγα Τρέμη μαζί με τους συμπαρουσιαστές της εκπομπής Αντώνη Δελατόλα και Ηλία Κανέλλη, την δημοσιογράφο Κατερίνα Γαλανού και την αρχισυντάκτρια Νικόλ Λειβαδάρη, μίλησαν με δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με την παρουσίαση μίας σοβαρής πολιτικής εκπομπής στο prime time έχοντας να αντιμετωπίσουν την ίδια ώρα δημοφιλείς σειρές και εκπομπές reality. Η συνάντηση με τους δημοσιογράφους  έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Όλγα Τρέμη μαζί με τους συμπαρουσιαστές της εκπομπής Αντώνη Δελατόλα και Ηλία Κανέλλη, την δημοσιογράφο Κατερίνα Γαλανού και την αρχισυντάκτρια Νικόλ Λειβαδάρη, μίλησαν με τους δημοσιογράφους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με την παρουσίαση μίας σοβαρής πολιτικής εκπομπής στο prime time έχοντας να αντιμετωπίσουν την ίδια ώρα δημοφιλείς σειρές και εκπομπές reality, αλλά και τις προοπτικές της. Και οι τρεις παρουσιαστές στάθηκαν στο γεγονός ότι δεν έχουν δεχθεί κανενός είδους παρέμβαση ή υπόδειξη στη λειτουργία της εκπομπής καθώς τους παρέχεται απόλυτη ελευθερία κινήσεων τόσο σε ότι αφορά την δημιουργία της ατζέντας όσο και στην επιλογή των καλεσμένων.

Συγκεκριμένα η κ. Τρέμη μεταξύ άλλων δήλωσε: «Πρέπει επιτέλους να φύγει η δημόσια τηλεόραση από τον αστερισμό της απαξίωσης. Θέλουμε να περάσουμε μία άλλη κουλτούρα, ότι δηλαδή μία πολιτική εκπομπή μπορεί να σταθεί χωρίς να πρέπει απαραίτητα να παίζεται «στη ζώνη του Λυκόφωτος», δηλαδή μετά τις 12 το βράδυ. Ευτυχώς το γεγονός ότι είμαστε στην ΕΡΤ αποτελεί για μας ευλογία, καθώς μας δίνεται η πίστωση χρόνου να καθιερώσουμε την εκπομπή χωρίς το «πιστόλι στον κρόταφο».

Φυσικά θέλουμε να αυξήσουμε τα νούμερα, αλλά θέλουμε να «παντρέψουμε» την ουσία με την εμπορικότητα. Είμαστε μία εναλλακτική πρόταση». Ο Αντώνης Δελλατόλας από την πλευρά του ανέφερε ότι κατά την άποψη του υπάρχουν… δυόμισι αδυναμίες σε ότι αφορά την προσπάθεια ανάδειξης της εκπομπής: Η μία είναι η χρονική ζώνη στην οποία παίζεται, απέναντι σε σειρές που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού και σε παγκοσμίου εμβέλειας αθλητικά γεγονότα όπως το Champions League.

Το δεύτερο πρόβλημα το εντοπίζει σε μία φοβική όπως ανέφερε αντιμετώπιση από τη διοίκηση της ΕΡΤ, του θέματος που ανέκυψε με τα αρνητικά δημοσιεύματα για το κόστος της εκπομπής. Σύμφωνα με τον κ. Δελατόλα η ΕΡΤ δεν απάντησε με δυναμικό τρόπο στα εν λόγω δημοσιεύματα. «Η εκπομπή θέλει χρόνο. Έχουμε την κύρια ευθύνη να βρούμε τη συνταγή που απαιτείται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δελατόλας. Σε ότι αφορά το τελευταίο «μισό» ή αν θέλετε τρίτο πρόβλημα ο κ Δελατόλας ανέφερε το γεγονός ότι διαβλέπει μία διστακτικότητα από πολλούς υπουργούς να στηρίξουν την εκπομπή. «Ελπίζω να οφείλεται σε φόρτο εργασίας και όχι σε άλλου είδους σκοπιμότητες» τόνισε.

Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα, που αναφέρθηκαν και παραπάνω, τα οποία μιλούσαν για «φουσκωμένο» κόστος της εκπομπής, οι ιθύνοντες της παραγωγής τόνισαν ότι όλα τα οικονομικά δεδομένα έχουν αναρτηθεί στη διαύγεια και ότι τα πραγματικά έξοδα βρίσκονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με ανάλογη πολιτική εκπομπή της ΕΡΤ που παιζόταν την ίδια ώρα με την προηγούμενη διοίκηση. Μάλιστα οι παράγοντες της εκπομπής ανέφεραν ότι παρουσίασαν το κόστος της εκπομπής στο σύνολο της και όχι ένα πρώτο μικρό αριθμό εκπομπών, όπως γινόταν παλαιότερα, που μετά επεκτεινόταν σε 50 και 60 επεισόδια.
 
 
Πηγή: Protothema.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.