LIVE

 

10|09
2019
08:22

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αλεξανδροπούλου σε Ζαχάρω - Ν. Φιγαλεία

Η συνέπεια, η οργάνωση, η υπευθυνότητα, οι σύγχρονες μέθοδοι εκπαίδευσης και η έμφαση στη βιωματική μάθηση, αποτελούν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά των κέντρων ξένων γλωσσών της Ασημίνας Αλεξανδροπούλου στην Ζαχάρω και τη Νέα Φιγαλεία. Εκεί που οι μαθητές όλων των ηλικιών μπορούν να μάθουν να μιλούν σωστά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους μέσα από τη συμμετοχή σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Η Ασημίνα Αλεξανδροπούλου αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005. Δύο χρόνια αργότερα, αφού είχε ήδη αρκετή προϋπηρεσία στη διδασκαλία  της Αγγλικής, επέστρεψε στη Ζαχάρω όπου και δημιούργησε το πρώτο της κέντρο ξένων γλωσσών . Το 2012 ακολούθησε και το δεύτερο στη Νέα Φιγαλεία.

Από την πρώτη επίσκεψη στους χώρους των δυο εκπαιδευτηρίων γίνεται αντιληπτή από τον μαθητή και τον γονέα η αγάπη και το ενδιαφέρον τόσο για την αποτελεσματική διδασκαλία της ξένης γλώσσας, όσο και για τα ίδια τα παιδιά.

Αυστηρά ολιγομελή τμήματα έως οκτώ άτομα, σε πολύ προσεγμένο για τους μαθητές περιβάλλον και καταρτισμένο προσωπικό, είναι τα στοιχεία που οδηγούν στην επιτυχία.

Aleksandropoulou 15 

Η συμμετοχή των μαθητών σε πανελλαδικά πρότζεκτ, σε εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό και σε προγράμματα αλληλογραφίας στα Αγγλικά και Γαλλικά καθιστά την εκμάθηση της γλώσσας πιο αποτελεσματική καθώς γίνεται με βιωματικό τρόπο. Επιπλέον η χρήση της τεχνολογίας και του εκπαιδευτικού παιχνιδιού συντελούν στο να γίνει η μαθησιακή διαδικασία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, δημιουργική και διασκεδαστική.

Στα "σχολεία " της Ασημίνας, όπως εκείνη προτιμά να τα αποκαλεί, οι εκπαιδευτικοί δεν παραβλέπουν τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό ρόλο που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο, παρακινώντας τους μαθητές να συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση.

Στόχος τους είναι, όχι μόνο να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τις ξένες γλώσσες σε συνθήκες καθημερινής επικοινωνίας, πέρα από τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ολόπλευρη ανάπτυξη τους ως άτομα.

 Στα Κ.Ξ. Γλώσσών Αλεξανδροπούλου εκτός των άλλων παρέχονται εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών και συστήματα διδασκαλίας της Αγγλικής για παιδιά με διάφορες δυσκολίες μάθησης. 

Η διαρκής επιμόρφωση των διδασκόντων είναι άλλο ένα σημείο που δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα. Η ίδια, θεωρώντας πολύτιμη τη δια βίου μάθηση, παρακολουθεί ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Γραπτού και Προφορικού Λόγου, μέσω του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και έχει  επίσης  πιστοποιηθεί από το ΚΔΒΜ του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη διδασκαλία ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες.

«Έχουμε μεράκι για τη δουλειά μας και αγάπη για τα παιδιά, γι’ αυτό και  θέτουμε συνεχώς το πήχη όλο και πιο ψηλά» δηλώνει εμφατικά η ίδια.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών στη Ζαχάρω

Aleksandropoulou2

Aleksandropoulou3

Aleksandropoulou4

Aleksandropoulou5

Aleksandropoulou6

Aleksandropoulou7

Aleksandropoulou8

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αλεξανδροπούλου στη Ν. Φιγαλεία

Aleksandropoulou 10

Aleksandropoulou 11

Aleksandropoulou 13

Aleksandropoulou 14

Aleksandropoulou 12

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.