andritsou 181025

Παιχνιδόκοσμος

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής Πελοπόννησος Expo

08|11
2018
10:19

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΔΟΣ

Η σημασία της μόνωσης κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης σπιτιού

Στην εποχή την οποία ζούμε, όλοι αναζητούν συνεχώς καλύτερους τρόπους θέρμανσης για το σπίτι τους, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Εάν πρόκειται να προχωρήσετε με μία ανακαίνιση σπιτιού, είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να προνοήσετε για τη μόνωσή του, ώστε να επωφεληθείτε μακροπρόθεσμα από αυτήν. Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα άρτιο αποτέλεσμα είναι να προμηθευτείτε ένα ποιοτικό και σωστό υλικό, καθώς και να το τοποθετήσετε με επαγγελματικό τρόπο. Θα δούμε οπότε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιτύχετε την κατάλληλη μόνωση για το σπίτι σας.

Για ένα σωστά μονωμένο σπίτι, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση, πρέπει να έχουν μονωθεί κάποιες συγκεκριμένες περιοχές του. Οι τοίχοι αρχικά, τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί, οι οποίοι αποτελούν πολύ σημαντικό μέρος του σπιτιού σας, μπορούν να μονωθούν με βάτες από γυαλί, ή με υλικά όπως η κυτταρίνη και ο αφρός. Στο επάνω μέρος του σπιτιού, τη σοφίτα, τα υλικά που μπορούν να τοποθετηθούν για τη μόνωσή της είναι επίσης η κυτταρίνη ή εναλλακτικά το fiberglass. Αυτό που ακολουθεί είναι τα δάπεδα, στα οποία για να μονωθούν σωστά, τα πιο κατάλληλα υλικά που μπορούν να τοποθετηθούν είναι οι βαλβίδες από fiberglass ή οι άκαμπτοι πίνακες αφρού. Στην περίπτωση που το σπίτι σας διαθέτει υπόγειο, οι καλύτερες επιλογές για τη μόνωσή του είναι ο υαλοβάμβακας καθώς και οι άκαμπτες σανίδες. Τελευταίοι έρχονται οι χώροι ανίχνευσης του σπιτιού σας, όπου αποτελούν τις ανυψωμένες περιοχές κάτω από το σπίτι. Το υλικό που χρησιμοποιείται εδώ είναι συνήθως ο υαλοβάμβακας, όμως μπορεί να τοποθετηθεί και κυτταρίνη ή αφρός.

Μία περίπτωση για την οποία συνιστάται η μόνωση του σπιτιού σας απαραίτητα, είναι όταν αυτό εμφανίζει σημαντικά προβλήματα λόγω της υγρασίας. Αυτή είναι υπεύθυνη για φθορές στους τοίχους, καθώς και στα παράθυρα των σπιτιών και εάν παραμεληθεί, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας που είναι αρκετά επιβλαβής για την υγεία. Ιδιαίτερα εάν κατοικείτε σε μία παραθαλάσσια περιοχή ή κοντά σε αυτήν, το πρόβλημα ενδεχομένως είναι πιο εμφανές στο σπίτι σας.

Απαραίτητα, πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση σπιτιού σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα θερμαντικά σώματα και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις σας είναι στεγνά. Ακόμα, θα πρέπει να έχει καθαριστεί σωστά το σημείο όπου ενδεχομένως παρατηρείται υγρασία, κάτι το οποίο θα επιτευχθεί εάν αναζητήσετε τα αίτιά της, όπως μία διαρροή της στέγης και επισκευαστεί βέβαια στο πλαίσιο της ανακαίνισης.

Πολύ σημαντικό είναι να έχετε υπόψη ότι εκτός από τη μόνωση, αλλαγές όπως τα διπλά τζάμια καθώς και οι θερμοπροσόψεις, μπορούν να συμβάλλουν στη θερμότητα που ‘χάνεται’ από το σπίτι σας. Αφού κάνετε τη μόνωση, θα πρέπει να θυμάστε να εξαερίζετε επαρκώς το σπίτι σας, προκειμένου να απελευθερώνεται η υγρασία που εγκλωβίζεται μέσα σε αυτό και να μη συμπυκνώνεται.

Άρθρο από ανακαίνιση σπιτιού Dynamicgroup


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη