LIVE
00:00:00 ΜΜ
Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|01
2022
20:42

Δίκη ψευτογιατρού: Εμφανιζόταν στα θύματα ως εφευρέτης της θεραπείας κατά του καρκίνου

Εξέφραζε μάλιστα φόβους μη βρεθεί σε κανά... χαντάκι από ανθρώπους φαρμακευτικών εταιρειών

Με καταθέσεις δύο ακόμη θυμάτων του ψευτογιατρού, που είχαν διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας και εμπιστεύθηκαν τις «βοτανοθεραπείες» του κατηγορουμένου, συνεχίστηκε και σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τις καταθέσεις, εκτός από διάσημος ογκολόγος της Ελβετίας, εμφανιζόταν στα θύματα του και ως εφευρέτης της θεραπείας κατά του καρκίνου, εκφράζοντας μάλιστα φόβους μη βρεθεί σε κανά... χαντάκι από ανθρώπους φαρμακευτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την πρώτη μάρτυρα, εκπαιδευτικό στο επάγγελμα, η οποία, είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2011, μετά τις «θεραπείες» του ψευτογιατρού απέκτησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Δεν καταλαβαίνω, γιατί έπρεπε να το υποστώ αυτό; Δεν ξέρω… Τα φάρμακα τα ελαφριά που έπαιρνα δεν με πιάνουν τώρα. Αν δεν έπαιρνα αυτά που μου έδωσε θα ήμουν όπως παλιά. Τώρα παίρνω πιο βαριά φάρμακα. Μου έχει ξετινάξει όλο το ανοσοποιητικό μου, κάθε 15 μέρες κάνω εξετάσεις, ελέγχω συνεχώς τα μάτια μου για ωχρά κηλίδα. Έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό….» κατέθεσε στο δικαστήριο με δάκρυα στα ματιά η μάρτυρας εξηγώντας ότι δεν μπορούσε να περπατήσει ούτε 100 μέτρα και ότι κουβαλούσε μια σακούλα μπουκαλάκια, τα οποία «έβαζα στο ψυγείο του σχολείου και έκανα μάθημα με πόνους».

Εξιστορώντας το πώς γνώρισε τον κατηγορούμενο η μάρτυρας είπε, ότι το 2016 κατά την επίσκεψή της σε ένα μοναστήρι στο Πήλιο, έμαθε από μια γερόντισσα ότι ένας γιατρός επισκέπτεται τη Μονή και είχε θεραπεύσει μια μοναχή από τον καρκίνο.

«Είχε πάρα πολύ κόσμο μαζεμένο στο μοναστήρι με τις εξετάσεις στα χέρια. Περίμεναν από το πρωί. Ο κ. Κόντος ήρθε μαζί με έναν άλλο κύριο. Πήγε, προσκύνησε και μετά πήγε σε ένα χώρο με ένα ιατρικό κρεβάτι και εκεί πήγαινε ο κόσμος, σαν αναρρωτήριο. Εγώ τον είδα τα μεσάνυχτα. Μου είπε ότι οι ενέσεις που κάνω μου δημιουργούν προβλήματα και ότι η σκλήρυνση θεραπεύεται. Τον ρώτησα, τι σας χρωστάω και μου απάντησε "την αγάπη σου". Μου έδωσε ένα χαρτάκι με το mail του που έγραφε Νικόλαος Κόντος, Νευρογκολόγος-χειρουργός» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει μια ειδική διατροφή που της έδωσε ο κατηγορούμενος και να σταματήσει τις ενέσεις.

«Μετά κατάλαβα ότι την ίδια διατροφή την έστελνε σε όλους. Άφησε γύρω στον Οκτώβρη-Νοέμβρη του 2016 τρία φιαλίδια για μένα στη γερόντισσα και με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει αν είμαι καλά».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο «Κόντος» μέχρι τότε δεν της είχε ζητήσει χρήματα, ενώ κάποια στιγμή που έσπασε το ένα από τα τρία μπουκαλάκια με σκευάσματα που της είχε δώσει, τον πήρε τρομοκρατημένη τηλέφωνο κι εκείνος της απάντησε:

«Μη φοβού, ο "εξαποδώ" δεν θέλει να κάνεις τη θεραπεία».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα όταν η κατάσταση άρχισε να γίνεται πολύ δύσκολη, τότε της ζήτησε 3.320 ευρώ τα οποία του τα έδωσε σε φάκελο σε γραφείο διαγνωστικού κέντρου στην Αθήνα, όπου πήγε μαζί με τον σύζυγό της.

«Μας έκανε εντύπωση που δεν τα μέτρησε καν. Κατεβήκαμε στο αυτοκίνητό του είχε μια μεγάλη τσάντα πολύ βαριά, γεμάτη φιαλίδια. Στη διαδρομή τον ρώτησα, "πώς ανακαλύψατε τη θεραπεία;". Άρχισε να μας λέει για τον δάσκαλό του που νόσησε από καρκίνο και μαζί με την ομάδα του βρήκαν θεραπεία. "Θα με βρουν σε κανένα χαντάκι, θα επιτρέψουν οι φαρμακευτικές με τα δηλητήρια, να πω ότι βρήκα την θεραπεία;", μου είπε.

Η μάρτυρας εμφανώς φορτισμένη ολοκλήρωσε την κατάθεσή της λέγοντας:

«Πίστευα ότι δεν δούλεψε η θεραπεία του σε μένα… Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν ήταν καν γιατρός. Αν έψαχνες στο διαδίκτυο υπήρχε όνομα Νικόλαος Κόντος στην Ελβετία, αλλά με άλλη φωτογραφία. Όταν τον είδα στην τηλεόραση σκεφτόμουν πώς τα έλεγε, πώς κοιμόταν το βράδυ, μου έλεγε ότι θα μείνω έγκυος και θα μου περάσει όταν του έλεγα για τις υποτροπές».

Άλλη μάρτυρας η οποία επίσης είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, κατέθεσε πως γνώρισε και αυτή το κατηγορούμενο στο μοναστήρι.

«Μου είπε ότι είμαι πολύ τυχερή που δεν έχω ξεκινήσει θεραπείες, θα το νικήσουμε το τέρας και πως γρήγορα θα γίνω καλά. Μου έδωσε κάτι σταγόνες και συμπληρώματα διατροφής. Πίστεψα ότι ήταν φοβερός γιατρός, στο μοναστήρι έκαναν ουρές για να τον δουν».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έδωσε συνολικά 30.000 ευρώ στον «ψευτογιατρό» και πως μια φορά του έδωσε χρήματα σε φάκελο σε γραφείο ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας. Είπε στο δικαστήριο ότι δεν ένιωσε να χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας της, όμως σε πρόσφατες μαγνητικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έχει παρουσιάσει έναν όγκο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Πηγή: Cnn.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ