LIVE
00:00:00 ΜΜ
Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21vollaris 755x150 easter24
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|01
2022
13:02

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια η 24χρονη - «Θέλω να βρω το δίκιο μου»

Ενώπιον της 5ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης βρίσκεται η 24χρονη Γεωργία η οποία κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που διοργανώθηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της πόλης.

Η 24χρονη με την συνοδεία του δικηγόρου της έφτασε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου στην οδό Δωδεκανήσου και δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας. Η αγάπη που έχω λάβει είναι απίστευτη. Με έχει συγκινήσει πάρα πολύ. Θέλω να βρω το δίκιο μου».

Παρουσία ψυχολόγου, η νεαρή γυναίκα έχει κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για όσα είχε αναφέρει στις προηγούμενες τρεις καταθέσεις της (δύο στην αστυνομία και μία στην ανακρίτρια), προκειμένου να «φωτιστούν» πτυχές της υπόθεσης.

Η πρώτη κατάθεση στην ανακρίτρια είχε γίνει πριν από μία ακριβώς εβδομάδα, όταν η 24χρονη κατήγγειλε δύο ακόμη άτομα, πλην του 27χρονου -που κατέστη ήδη κατηγορούμενος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- αναγνωρίζοντας τον έναν εξ αυτών.

Εκτός από την 24χρονη, την πόρτα της ανακρίτριας είναι προγραμματισμένο να περάσουν τρία ακόμη άτομα από το περιβάλλον της. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη 17χρονη φίλη της, με την οποία πήγαν μαζί στο ρεβεγιόν αλλά εκείνη έφυγε μαζί με μία άλλη γυναίκα, τον εργοδότη της κι έναν φίλο του. Οι δύο τελευταίοι ήταν αυτοί που τη συνάντησαν πρώτοι το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά τον βιασμό της.

Στο μεταξύ, εν αναμονή των τοξικολογικών αποτελεσμάτων βρίσκεται η ανακρίτρια για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση.

Δείγμα που έχει ληφθεί από την 24χρονη απεστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας για τυχόν ανίχνευση νέων ναρκωτικών ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- η δυνατότητα να προσδιοριστούν από τα αντίστοιχα ελληνικά εργαστήρια.

Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα κι εφόσον ανιχνευθούν ουσίες που οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η καταγγέλλουσα κατέστη αναίσθητη κατά την τέλεση της εις βάρος της πράξης πιθανολογείται ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Αντιφάσεις και κενά στις καταθέσεις των τριών

Χτες, Πέμπτη, οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Στις καταθέσεις των τριών εμπλεκόμενων υπάρχουν αντιφάσεις και κενά, τόσο ως προς το χρονικό πλαίσιο, όσο και προς τα στοιχεία.

Ο καθένας, από την πλευρά του, προσπαθεί να απεμπλακεί από την υπόθεση, ενώ όπως ισχυρίζονται κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στη σουίτα όταν έκλεισε η πόρτα του πολυτελούς δωματίου.

Μεταξύ άλλων, εντύπωση προκαλεί πως ο Κ.Π. στην κατάθεσή του λέει πως «φαινόταν εμφανώς πως η κοπέλα είχε καταναλώσει αλκοόλ» όταν την πρωτοείδε, ενώ ο Β.Λ. -ο οποίος συνελήφθη μετά την καταγγελία- υποστηρίζει πως «ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης».

Επίσης, ο μόνος που στην κατάθεσή του αναφέρεται στο δωμάτιο που έκλεισε η 24χρονη, με σκοπό να διανυκτερεύσει εκεί λόγω της κατάστασης μέθης την οποία αντιλαμβανόταν, είναι ο αδελφός του 27χρονου.

«Μετά από περίπου μισή ώρα επέστρεψε ο αδερφός μου Β. μόνος του στο δωμάτιο όντας σε καλή κατάσταση και περί ώρα 6:00 βρεθήκαμε όλοι μαζί στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου προκειμένου να φάμε κάτι εκεί μας ενημέρωσαν ότι με την κοπέλα ήρθαν σε ερωτική επαφή και ότι κοιμάται στο δωμάτιο του (602) ενώ και ίδια είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο χωρίς να γνωρίζω το πότε και το ποιο δωμάτιο» αναφέρει.

Εισαγγελική παρέμβαση για διαρροή της δικογραφίας

Εν των μεταξύ, έρευνα σχετικά με τη διαρροή εγγράφων καταθέσων σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε ΜΜΕ, κυρίως σε ιστοσελίδες, δημοσιεύτηκαν αυτούσιες οι καταθέσεις, με φωτογραφίες των σχετικών εγγράφων, που ελήφθησαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Στο πλαίσιό της θα ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παραβίασης ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Αρνείται τον βιασμό ο 27χρονος κατηγορούμενος

Παράλληλα, την πρώτη του δημόσια δήλωση έκανε ο 27χρονος κατηγορούμενος που είχε συλληφθεί από την αστυνομία αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Μέσω της δήλωσής του, ο 27χρονος ζητά ίση αντιμετώπιση καθώς απορρίπτει τις καταγγελίες, χαρακτηρίζοντας «ανυπόστατα» όσα ισχυρίζεται η 24χρονη, λέγοντας ότι «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που τα καταρρίπτουν». Μάλιστα, υποστηρίζει πως «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

Κρίσιμα για την υπόθεση είναι τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης, καθώς θα δείξουν αν όντως η 24χρονη Γεωργία αναισθητοποιήθηκε με κάποιο χάπι ή ναρκωτική ουσία εν αγνοία της.

Tα αποτελέσματα, που κρίνουν την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας, δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς δείγματα έχουν σταλεί σε ειδικό εργαστήριο της Ελβετίας.

Έρευνα για διεθνές κύκλωμα

Ο Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος έχει κληθεί να ενισχύσει συμβουλευτικά την πλευρά της καταγγέλλουσας προχώρησε σε αποκαλυπτικές δηλώσεις, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο δικηγόρος μίλησε για «διεθνές κύκλωμα», το οποίο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι υπάρχει παρέμβαση της εισαγγελίας της Κύπρου έπειτα από καταγγελία που έγινε στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε, η έρευνα ξεκίνησε κατόπιν διαβίβασης των σχετικών καταγγελιών στον εισαγγελέα της Κύπρου από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη. Κατά τις πληροφορίες και καταγγελίες για τις οποίες έκανε λόγο ο Νίκος Διαλυνάς, «υπήρξαν Κύπριοι στο πάρτι και υπήρξαν και κοπέλες που ήρθαν από Κύπρο».

«Αυτά δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα» πρόσθεσε ο κ. Διαλυνάς σύμφωνα με τον οποίο, όμως, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα των εμπλεκόμενων Κυπρίων. «Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις γιατί πάρτι με κοπέλες και Κύπριους δεν είναι πάρτι» είπε ακόμη και σημείωσε πως «οι πληροφορίες είναι ότι δεν πρόκειται για παράρτημα, αλλά για κύκλωμα που συνεργάζεται με το εξωτερικό. Βιαστείτε μη μας "καπελώσουν" από την Κύπρο και ξεφτιλιστούμε».

Ο Κύπριος βουλευτής με επιστολή στον εισαγγελέα ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα. «Εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών γι' αυτά τα ειδεχθή πάρτι», τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για καταγγελία από ακτιβιστή που κατήγγειλε ότι στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης ενδέχεται να έχει εμπλοκή και ένας Κύπριος.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, επιβεβαίωσε την Τετάρτη πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών.

Η κ. Δράκου είπε ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, προς τον γενικό εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας.

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo