LIVE
00:00:00 ΜΜ
Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|05
2022
11:16

Τέξας: Επί 45 λεπτά πυροβολούσε όποιον έβρισκε - Αποκαλύψεις από τη μητέρα του 18χρονου μακελάρη

Σοκαρισμένη παραμένει η Αμερική από το αιματοκύλισμα στο σχολείο Ρομπ του Τέξας με θύματα 19 μαθητές και 2 δασκάλους. Παράλληλα, ανοίγει ξανά η συζήτηση για την οπλοκατοχή.

Το Τέξας θρηνεί από την Τρίτη 19 μικρά παιδιά και δύο δασκάλους, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ο 19χρονος Salvador Ramos εισέβαλε στο σχολείο τους και τους γάζωσε.

Οι Αρχές των ΗΠΑ μέσα από καταθέσεις φίλων και συγγενών του μακελάρη προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του, ρίχνοντας «φως» στα κίνητρα του. Μετά τις αποκαλύψεις συμμαθητή του, περί bullying που υπέστη στο σχολείο ο 18χρονος, η μητέρα του, Adriana Reyes έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του.

Όπως είπε, μιλώντας στη Daily Mail ο Ramos ήταν ένα μοναχικό παιδί, που δεν είχε πολλούς φίλους, διαψεύδοντας, ωστόσο, όσους έλεγαν πως είχαν μία τοξική σχέση.

«Προσεύχομαι για τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους, προσεύχομαι για τα παιδιά που πέθαναν», είπε η Reyes στη Daily Mail, από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η μητέρας της, η οποία ήταν η πρώτη που δέχθηκε πυροβολισμούς από τον μακελάρη.

 

Στη συνέχεια τόνισε πως ο γιος της δεν ήταν επιθετικός και πώς μένει έκπληκτη από την αποτρόπαια πράξη του. Η τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί του ήταν στα γενέθλιά του την περασμένη Δευτέρα, λέγοντας πως θα του έδινε μία κάρτα και ένα κουκλάκι για δώρο.

Πληροφορίες για τον 18χρονο είχε δώσει και ο παππούς του, Rolando Reyes. Μιλώντας στο ABC News, ανέφερε πως δεν ήξερε τίποτα για τα όπλα που είχε, ενώ και αυτός τόνισε πως ήταν ήρεμος. «Τον πήγαινα στη δουλειά καμία φορά. Τον τελευταίο χρόνο είχε παρατήσει το σχολείο, δεν αποφοίτησε. Ήταν ένα ήσυχο παιδί, που δεν μιλούσε πολύ. Δεν ήθελε να μένει με τη μητέρα του, γιατί αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Καρέ-καρέ η έφοδος στο σχολείο

Φωτογραφίες δείχνουν το όχημα τύπου 4χ4 του δράστη παρατημένο έξω από το σχολείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 18χρονος καβάλησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το πεζοδρόμιο και τράκαρε έξω από το δημοτικό, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημά του.

Βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο φέρεται να δείχνει τη στιγμή που ο Ράμος, κρατώντας μια καραμπίνα και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπαίνει μέσα στο σχολικό κτίριο.

Έπεφταν πυροβολισμοί επί 45 λεπτά

Την ίδια ώρα, η γιαγιά ενός 10χρονου θύματος δήλωσε ότι η εγγονή της πέθανε από τα πυρά του μακελάρη, την ώρα που προσπαθούσε να καλέσει για βοήθεια με το κινητό της τηλέφωνο. Δίπλα της, η καλύτερη της φίλη «ήταν καλυμμένη με αίμα».
Όπως ανέφερε η γιαγιά της Amerie Jo Garza, ο Ράμος μπήκε μέσα στην τάξη και είπε στα παιδιά: «Θα πεθάνετε όλοι».

Μαζί με τις αστυνομικές αρχές και τη συνοριοφυλακή, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης ήταν και ο πυροσβέστης Έρνεστ Κινγκ, ο οποίος ανέφερε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς.

Συνολικά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πυροβολισμοί κράτησαν τουλάχιστον 45 λεπτά από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκαν οι αρχές για το περιστατικό στο σχολείο.

Το μακελειό της Τρίτης (24/5) στο Τέξας ήταν το 27ο περιστατικό με πυροβολισμούς που έχει καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μία κατάσταση που διαιωνίζεται και παρ' ότι ο φόρος αίματος έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ βαρύς, κανένα μέτρο, απ' όσα έχουν ληφθεί, δεν έχει αποδώσει.

Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ AARON M. SPRECHER

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών