LIVE
00:00:00 ΜΜ
Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|05
2022
08:03

Λαβρόφ: Προτεραιότητα της Ρωσίας η απελευθέρωση των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Ο Ρώσος υπουργός, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «το προφανές καθήκον είναι να "σπρώξουμε" τον ουκρανικό στρατό και τα "τάγματα" έξω από τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ»

Η απελευθέρωση των αυτοανακηρυγμένων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που αναγνωρίζονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία παραμένει άνευ όρων προτεραιότητα για τη Ρωσία, ενώ οι κάτοικοι άλλων ουκρανικών εδαφών θα πρέπει να καθορίσουν το μέλλον τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η απελευθέρωση των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ που αναγνωρίζονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία ως ανεξάρτητα κράτη αποτελεί άνευ όρων προτεραιότητα. Όσον αφορά άλλα εδάφη της Ουκρανίας όπου διεξάγεται στρατιωτική επιχείρηση, εναπόκειται στους κατοίκους αυτών των περιοχών να αποφασίσουν για το μέλλον τους», δήλωσε σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου, συγκεκριμένα, «αν η "μάχη για το Ντονμπάς" θα είναι η τελευταία» και «αν θα υπάρξουν άλλες μάχες μετά το Ντονμπάς».

«Πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι σε ποιο περιβάλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν: σε αυτό που δημιούργησε ο πρόεδρος Ζελένσκι (απαγόρευση της ρωσικής εκπαίδευσης, των μέσων ενημέρωσης, του πολιτισμού, της χρήσης της ρωσικής γλώσσας στην καθημερινή ζωή) ή σε ένα άλλο περιβάλλον όπου θα μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους όπως θέλουν οι ίδιοι, όχι ο Ζελένσκι και η ομάδα του», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι «το προφανές καθήκον είναι να "σπρώξουμε" τον ουκρανικό στρατό και τα "τάγματα" έξω από τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ».

«Για τα υπόλοιπα εδάφη, όπου ζουν άνθρωποι που δεν θέλουν να διακόψουν τους δεσμούς με τη Ρωσία, θα πρέπει να αποφασίσει ο πληθυσμός αυτών των περιοχών. Δεν νομίζω ότι θα είναι ευτυχείς να επιστρέψουν στην εξουσία ενός νεοναζιστικού καθεστώτος που έχει αποδείξει τον απόλυτα ρωσοφοβικό του χαρακτήρα. Εναπόκειται στους ανθρώπους να αποφασίσουν», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών