LIVE
00:00:00 ΜΜ

Αφιέρωμα Πάσχα 2024

Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21vollaris 755x150 easter24
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|06
2023
18:07

Φονικό κύμα καύσωνα: Επικίνδυνος θερμικός θόλος στις ΗΠΑ - 14 νεκροί σε Τέξας και Λουιζιάνα

Το κύμα καύσωνα που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 14 ανθρώπων σε όλο τον αμερικανικό Νότο θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα.

Ένα ιστορικό κύμα καύσωνα που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 14 ατόμων στον Νότο των ΗΠΑ θα συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα, ενώ θα επεκταθεί και ανατολικά υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτή τη στιγμή πλήττει πολιτείες όπως το Τέξας και η Λουιζιάνα, ο καιρός που σπάει ρεκόρ πρόκειται τώρα να εξαπλωθεί, προειδοποίησε την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - προς «ένα μεγάλο μέρος του έθνους».

Αυτό οφείλεται σε μια μετατόπιση του «επικίνδυνου» θόλου πίεσης που φέρνει τις θερμοκρασίες, λένε οι μετεωρολόγοι, μετά τη θερμότερη ημέρα που έχει σημειωθεί στα χρονικά - όπου οι θερμοκρασίες σε αρκετές πόλεις αισθάνθηκαν κοντά στους 47 βαθμούς.

Ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι σε κομβικά σημεία όπως το Ντάλας και το Χιούστον μπορούν να αναμένουν τιμές δείκτη ζέστης από 43 έως 47 τις επόμενες ημέρες, όπως συμβαίνει και σε περιοχές της Λουιζιάνα όπως η Νέα Ορλεάνη.

Οι άνθρωποι που ήδη αισθάνονται ζέστη άνω των 38 βαθμών βορειότερα - σε μέρη όπως το Αρκάνσας και το Τενεσί - μπορούν τώρα να αναμένουν επίσης αύξηση των θερμοκρασιών - καθώς η αργά κινούμενη μάζα θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια του μεγάλου Σαββατοκύριακου της 4ης Ιουλίου. Οι κάτοικοι του Μισισιπή θα δουν επίσης παρόμοιες καυτές θερμοκρασίες.

Ο μετεωρολόγος Τζέιμς Σπαν δήλωσε την Πέμπτη: «Τα παρατηρητήρια θερμοκρασιών και οι προειδοποιήσεις για καύσωνα επεκτείνονται σε τμήματα του Τέξας και της Οκλαχόμα και μέχρι τα βόρεια τμήματα του Μιζούρι».
Πρόσθεσε ότι μετά την πρόσφατη μετατόπιση της πίεσης, οι κοινότητες στο Ιλινόις και τη νότια Ιντιάνα βρίσκονται τώρα «στην κορυφή» της φούσκας της ζέστης - και κινδυνεύουν επίσης από θερμοκρασίες που θα προκαλούν φουσκάλες και θα αισθάνονται γύρω στους 38 βαθμούς.

Οι μετεωρολόγοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας προειδοποίησαν περαιτέρω: «Αυτό θα συνεχίσει να δημιουργεί συνθήκες απειλητικού για τη ζωή καύσωνα σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας από το νοτιοανατολικό Νέο Μεξικό, μέσω μεγάλου μέρους των νότιων πεδιάδων, του ανατολικού Κάνσας, στην Κάτω Κοιλάδα του Μισισιπή, την Κάτω Κοιλάδα του Οχάιο, την Κάτω Κοιλάδα του Τενεσί και τον κεντρικό Κόλπο».
Ως αποτέλεσμα, πολλές περιοχές εκτός του Τέξας θα υποστούν την πιο σημαντική ζέστη της σεζόν - με περισσότερους από 110 εκατομμύρια Αμερικανούς να βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση συναγερμού.

Σύμφωνα με τη Daily Mail αφού μεγάλες εκτάσεις του Τέξας και της Λουιζιάνα τέθηκαν υπό προειδοποίηση για καύσωνα την Τετάρτη, οι κυβερνητικές προειδοποιήσεις για επικίνδυνες θερμοκρασίες επεκτάθηκαν ανατολικά στο Μισισιπή και το Τενεσί, με υψηλές θερμοκρασίες 40 βαθμών να έχουν ήδη καταγραφεί.

«Σαρώνει» ο καύσωνας

Επιδεινώνοντας τα πράγματα, είναι ένα διαφορετικό κύμα καύσωνα στην Καλιφόρνια - με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί ότι οι ξηρές, ζεστές και θυελλώδεις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από το εν λόγω καιρικό φαινόμενο θα μπορούσαν να προκαλέσουν επικίνδυνες πυρκαγιές σε τμήματα του Τέξας, του Νέου Μεξικού, της Αριζόνα και της Γιούτα.

Εν τω μεταξύ, στα μέσα της εβδομάδας οι θερμοκρασίες προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς σε μεγάλο μέρος των νοτιοανατολικών περιοχών και η υψηλή υγρασία αναμένεται να ωθήσει τις τιμές του δείκτη θερμότητας πάνω από τους 46 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Στη Νέα Ορλεάνη σημειώθηκαν χθες μέγιστες θερμοκρασίες 35 βαθμών, ενώ στο Τέξας σημειώθηκαν θερμοκρασίες γύρω στους 38 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να εκτοξευθούν και πάλι το βράδυ της Πέμπτης, φτάνοντας σε μέγιστες τιμές 40 βαθμούς στο Ελ Πάσο.

Οι παρατεταμένες διακοπές ρεύματος μετά τις καταιγίδες του Σαββατοκύριακου επιδείνωσαν τη δυστυχία που σχετίζεται με τη ζέστη στο Αρκάνσας.
Περισσότεροι από 10.000 κάτοικοι παρέμεναν χωρίς ρεύμα στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας. Στο Κάμποτ, βορειοανατολικά του Λιτλ Ροκ, ένα τοπικό κέντρο ηλικιωμένων παρείχε δροσερό αέρα και ένα μέρος για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων για όσους δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα.

«Συνήθως έρχομαι μόνο το μεσημέρι για το γεύμα», δήλωσε ο Κλιντ Χίκμαν, ο οποίος περιμένει ακόμη να επανέλθει το ρεύμα του, σε τηλεφωνική συνέντευξη την Τετάρτη. «Είναι ωραίο να έχουμε λίγο δροσερό αέρα, γι' αυτό ήρθα λίγο νωρίτερα».
Μεταξύ των θυμάτων της ζέστης ήταν ένας άνδρας που πέθανε αργά την Κυριακή στο Σρίβπορτ της Λουιζιάνα, ο δεύτερος θάνατος που σχετίζεται με τη ζέστη στην πολιτεία σε έναν ασυνήθιστα ζεστό Ιούνιο.

Ο 49χρονος από το γειτονικό Bossier City είχε βρεθεί πεσμένος σε ένα πεζοδρόμιο στο Shreveport, όπου η θερμοκρασία την Κυριακή έφτασε τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο θάνατος μιας 62χρονης γυναίκας στις 21 Ιουνίου στο Keithville αποδόθηκε επίσης στη ζέστη. Οι συγγενείς της την βρήκαν αφού είχε περάσει αρκετές ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω προηγούμενων σφοδρών καταιγίδων, ανέφερε το γραφείο του ιατροδικαστή της Caddo Parish.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑΘΗΣ - ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

https://www.facebook.com/sotiris.vendras