LIVE
00:00:00 ΜΜ

Αφιέρωμα Πάσχα 2024

Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21vollaris 755x150 easter24
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|07
2023
13:29

Φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία με μαζικές εκκενώσεις - Θερμοκρασίες μέχρι 49 βαθμούς στην Ιταλία

Σαρωτικό κύμα καύσωνα στη νότια Ευρώπη και την Τουρκία. Φωτιές και θερμοκρασίες ρεκόρ.

Τα σπίτια τους εκκενώνουν κατά χιλιάδες σε Λα Πάλμα στην Ισπανία αλλά και στην Τουρκία, καθώς μαίνονται πυρκαγιές εν μέσω ακραίου κύματος καύσωνα, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Μάλιστα, το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Βρετανούς που είναι σε διακοπές ή φεύγουν τις επόμενες ημέρες, ότι το «σοβαρύ κύμα καύσωνα» του «Χάρου» θα μπορούσε να φέρει θερμοκρασίες ρεκόρ 49 βαθμών Κελσίου σε περιοχές της Ιταλίας και της Ελλάδας, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Την ίδια ώρα, οι δασικές πυρκαγιές στη Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά και στην Τουρκία οδήγησαν σε εκκενώσεις οικισμών και η Ιταλία εξέδωσε κόκκινη προειδοποίηση για τον καιρό τις επόμενες μέρες σε 16 πόλεις.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι θερμοκρασίες θα φτάσουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν τις εξελίξεις με τον καιρό, καθώς είναι πάρα πολλοί οι τουρίστες που βρίσκονται σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στη Λα Πάλμα τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί, ενώ παρατηρήθηκε καπνός να υψώνεται από φωτιά που ξέσπασε στο δάσος του Τσανάκαλε στη βορειοδυτική Τουρκία.

Και όλα αυτά, την ώρα που η Ευρώπη προετοιμάζεται για το νέο, πιο σαρωτικό κύμα καύσωνα.

Ο αντικυκλώνας «Κέρβερος» πήρε το όνομά του από το τρικέφαλο κυνηγόσκυλο της κόλασης του Δάντη, ο νέος πιο έντονος αντικυκλώνας «Χάρων» πήρε το όνομά του από τον πορθμέα του Άδη, από την ελληνική μυθολογία.

Στην Ισπανία 10 εναέρια και 300 πυροσβέστες προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τη μαινόμενη δασική πυρκαγιά. Η φωτιά στη Λα Πάλμα ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο El Pinar de Puntagorda - μια δασώδη περιοχή στα βόρεια του νησιού. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

«Δύσκολο, ήταν λίγο δύσκολο λόγω των ανέμων και της ζέστης των τελευταίων ημερών, αλλά κρατάμε», είπε ο 46χρονος πυροσβέστης Jose Fernandez στη Daily Mail.

«Προσπαθήσουμε να σώσουμε ένα σπίτι. Τη νύχτα ο άνεμος θα έρχεται από την κορυφή του βουνού προς τα κάτω και αν δεν προφυλάξουμε αυτήν την περιοχή, θα μπορούσε να πηδήξει» είπε ένας άλλος.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑΘΗΣ - ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

Στασινόπουλος Fruits