LIVE
00:00:00 ΜΜ

Αφιέρωμα Πάσχα 2024

Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21vollaris 755x150 easter24
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|07
2023
13:09

Ο πλανήτης «φλέγεται»: Σε κατάσταση συναγερμού για το νέο καύσωνα η Ευρώπη, «βράζουν» οι ΗΠΑ

Καμίνι παραμένει η νότια Ευρώπη με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν  ότι ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμη πιο ψηλά τις επόμενες μέρες,  δυσχαιρένοντας την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζουν να καταγράφονται και στις ΗΠΑ.  

Το συντονιστικό κέντρο άμεσης αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERCC) εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για υψηλές θερμοκρασίες για το μεγαλύτερο τμήματα της Ιταλίας, τη νορειοανατολική Ισπανία, την Κορατία, τη Σερβία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.

Ιταλία

Στην Ιταλία οι Αρχές εξέδωσαν κόκκινο συναγερμό για 20 από τις 27 μεγάλες πόλεις με τον αριθμό να αυξάνεται μέσα στην ημέρα με τις Αρχές να προβλέπουν θερμοκρασίες που φτάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ανάμεσα στις πόλεις όπου έχει εκδοθεί συναγερμός είναι και πόλεις που συγκεντρώνουν πολλούς τουρίστες όπως η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Μπολόνια αλλά και η Σικελία.

Ο υπουργός Υγείας Οράτσιο Σκιλάτσι ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο μεταξύ έντεκα το πρωί και τις έξι το απόγευμα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η μεγαλύτερη θεσμοκρασία που έχει καταγραφεί στην Σικελία πριν από δύο χρόνια και ήταν 48,8 βαθμοί Κελσίου θα ξεπεραστεί τις επόμενες μέρες στη Σαρδηνία.

Ισπανία

Κορύφωση του καύσωνα περιμένουν οι Αρχές στην Ισπανία με το θερμόμετρο να φτάνει τους 44 βαθμούς, ενώ η φωτιά που έχει ξεσπάσει τη Λα Πάλμα συνεχίζει να καίει έχοντας προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και αναγκάσει χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ελλάδα

Υψηλές θερμοκρασίες και στην Ελλάδα με ειδική μνεία να γίνεται στις πυρκαγιές που καίνε αλλά και στο γεγονός ότι θα υπάρξει νέος καύσωνας από την Πέμπτη με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 43 βαθμούς Κελσίου και να ανεβαίνουν τοπικά.

Κύπρος

Στα δίχτα του καύσωνα και η Κύπρος με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στα τέλη της εβδομάδας. Στην Κύπρο υπάρχει σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση. Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (18/7) και θα διαρκέσει μέχρι τις 18:00 την Τετάρτη (19/7).

Η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό δεν αναμένεται να πέσει κάτω από 26 βαθμούς. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 41 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 33 βαθμούς κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία σήμερα θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα ανατολικά, τα νότια και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά

Τουρκία

Βράζει και Τουρκία. Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας Τουρκίας, οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Αττάλεια και στα Άδανα.

Η θερμοκρασία στην πόλη μετρήθηκε στους 42,2 βαθμούς υπό σκιά.

ΗΠΑ και Μεξικό

Συνθήκες καύσωνα βιώνουν και οι νότιες αμερικανικές πολιτείες και το βόρειο Μεξικό με το Φοίνιξ της Αριζόνα να βιώνει υψηλές θερμοκρασίες για 19 συνεχόμενες μέρες. Στα ύψη ο υδράργυρος και στην Καλιφόρνια.

Αυτή είναι η εικόνα σε ένα τμήμα των ΗΠΑ. Η ανατολική Ακτή πλήττεται από πλημμύρες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι ενώ από τις καταιγίδες να έχουν προκαλέσει διακοπές ρεύματος σε Κάνσας και Μισούρι.

Την ίδια στιγμή τροπική καταιγίδα πλήττει τη Χαβάη ενώ μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ παραμένει καλυμμένο από τους καπνούς που φέρνουν οι πυρκαγιές που μαίνονται στον Καναδά.

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Angelo Carconi

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor