LIVE
00:00:00 ΜΜ

Αφιέρωμα Πάσχα 2024

Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21vollaris 755x150 easter24
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|01
2024
08:11

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στη δυτική Κίνα – Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ ταρακούνησε τη δυτική Κίνα με τη δόνηση να γίνεται αισθητή σε χώρες της Ασίας εκατοντάδες μίλια μακριά, στο Κιργιστάν, στο Ουζμπεκιστάν και στο Καζακστάν.

Προσώρας δεν έχουν αναφερθεί θύματα αλλά μόνο τραυματίες, κατεστραμμένα οικήματα και διακοπή ηλεκτροδότησης.

Ο σεισμός έπληξε την κομητεία Wushi, γνωστή και ως κομητεία Uqturpan, στην επαρχία Aksu κοντά στα σύνορα με το Κιργιστάν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

 

Η σιδηροδρομική αρχή της Σιντζιάνγκ έκλεισε αμέσως τις διαδρομές στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό και ανέστειλε 27 δρομολόγια τρένων, ανέφερε το Xinhua.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, τρεις άνθρωποι νοσηλέυνται σε σοβαρή κατάσταση. 200 άτομα από διασωστικά συνεργεία εργάζονται για εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων.

Περισσότεροι από 50 μετασεισμοί άνω των 3 βαθμών αναφέρθηκαν μέχρι τις 11 το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το κρατικό Κέντρο Σεισμών Δικτύων της Κίνας .

Πέντε χωριά βρίσκονται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, το οποίο απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την κύρια αστική περιοχή της κομητείας Wushi, ανέφερε το Xinhua.

Σφοδρές δονήσεις έγιναν αισθητές σε πόλεις εκατοντάδες μίλια μακριά, συμπεριλαμβανομένης της όασης του Δρόμου του Μεταξιού στο Kashgar και στο Hotan στο νότιο Xinjiang.

Βίντεο που αναρτήθηκαν από κατοίκους της Σιντζιάνγκ στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φώτα να αιωρούνται και να πέφτουν στο πάτωμα και κόσμος να βγαίνει στους δρόμους, τυλιγμένος με χειμωνιάτικα μπουφάν και κουβέρτες καθώς οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και πέρα ​​από τα σύνορα στο Κιργιστάν, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο κοντινό Καζακστάν, κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, του Αλμάτι, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και συγκεντρώθηκαν έξω παρά το κρύο, ορισμένοι ντυμένοι με πιτζάμες και παντόφλες, ανέφερε το Reuters. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός μέχρι το Ουζμπεκιστάν, ανέφερε το Reuters.

Οι κάτοικοι στις αγροτικές περιοχές της νότιας και δυτικής Σιντζιάνγκ είναι ως επί το πλείστον Ουιγούροι, μια κατά κύριο λόγο μουσουλμανική εθνοτική μειονότητα που έχει γίνει στόχος σαρωτικής καταστολής της κινεζικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, από τη μαζική κράτηση έως τους αυστηρούς περιορισμούς στη θρησκευτική και πολιτιστική ζωή.

Τον Δεκέμβριο, ένας ισχυρός σεισμός σκότωσε 151 ανθρώπους στις επαρχίες Gansu και Qinghai στη βορειοδυτική Κίνα, ο πιο φονικός σεισμός που έπληξε τη χώρα εδώ και εννέα χρόνια.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor