LIVE
00:00:00 ΜΜ

Αφιέρωμα Πάσχα 2024

Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21vollaris 755x150 easter24
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|04
2022
21:58

Κορονοϊός: Τέλος η καραντίνα από 1η Μαϊου στη Γερμανία

Εθελοντική αναμένεται να γίνει η καραντίνα στην Γερμανία από 1η Μαϊου, στα άτομα που νοσούν από τον κορονοϊό.

Οικειοθελής αναμένεται να γίνει η καραντίνα σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην Γερμανία, με τον υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, να τονίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει ισχύ από την 1η Μαΐου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο Λάουτερμπαχ τόνισε ότι από την συγκεκριμένη απόφαση εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στον ιατρικό κλάδο, ενώ οι νέοι κανόνες καραντίνας θα πρέπει να είναι «εθελοντικοί» από αυτή την ημερομηνία, όπως τόνισε.

Οι εργαζόμενοι στον ιατρικό τομέα αποτελούν εξαίρεση όμως για όλους τους άλλους υπάρχει μόνο «η επείγουσα σύσταση» να αυτό-απομονωθούν σε περίπτωση μόλυνσης και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις μετά από πέντε ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, είπε:

«Τα μέτρα που ισχύουν τώρα, λειτουργούν αλλά δεν είναι απαραίτητα μακροπρόθεσμα, έτσι από την 1η Μαΐου, θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ μια διαδικασία που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εθελοντική βάση». Ο νέος κανονισμός ισχύει εξίσου για άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά (μετά από τεστ) αλλά και σε αυτά που έχουν συμπτώματα.

Για τους υπαλλήλους στον ιατρικό τομέα οι οποίοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, θα πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν οι προηγούμενοι κανόνες καραντίνας και απομόνωσης: Έλεγχος μέσω τεστ μετά από πέντε ημέρες απομόνωσης.

Ο Λάουτερμπαχ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάσταση αλλά τόνισε ότι το πρόβλημα παραμένει, συμπληρώνοντας: «Το σημείο καμπής φαίνεται να έχει επιτευχθεί. Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται. Ωστόσο, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου αρκετά πράγματα δεν μπορούμε να τα δούμε ξεκάθαρα».

Με τη χαλάρωση των κανόνων καραντίνας, θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται μαζικές ελλείψεις προσωπικού όταν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός. Αυτό βασίζεται σε πρόταση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας και του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI).

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Λιναρδόπουλος Αποστόλης - Οπτικά

ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟΙ FARM