IliaLive.gr
LIVE
La Donna Spring 2024
Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|09
2022
13:40

ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορικό πισωγύρισμα η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ιταλία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από τις εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Ως ιστορικό πισωγύρισμα στις πιο σκοτεινές ημέρες του ευρωπαϊκού 20ου αιώνα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, τονίζοντας ότι «η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία».

«Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών συνιστούν είναι ένα μεγάλο σοκ για την Ευρώπη και τη δημοκρατική της παράδοση. Η άνοδος της Ακροδεξιάς, σε συνεργασία με τη παραδοσιακή Δεξιά, στην εξουσία μιας χώρας που βίωσε τα αδιέξοδα του φασισμού αποτελεί ιστορικό πισωγύρισμα στις πιο σκοτεινές ημέρες του ευρωπαϊκού 20ου αιώνα.

Είναι προφανές ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ιταλικές εκλογές και προσθέτει: «Αποτελεί συνέπεια της διεύρυνσης των ανισοτήτων και της διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, ως αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερων επιλογών από συντηρητικές ή τεχνοκρατικές κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με την αδυναμία των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς να δώσουν πειστικές απαντήσεις στην ανασφάλεια και το φόβο των λαϊκών στρωμάτων. Και εκεί που βασιλεύει ο φόβος και η ανασφάλεια, συνήθως ανθίζει η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο ακροδεξιός λαϊκισμός».

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται: «Η ευθύνη ωστόσο των προοδευτικών δυνάμεων μετά τη χθεσινή εξέλιξη είναι ακόμη μεγαλύτερη. Στη γειτονική Ιταλία έβλεπαν τη συμπόρευση Δεξιάς - Ακροδεξιάς και το κίνδυνο τις Ακροδεξιάς κυβέρνησης να έρχεται. Εντούτοις οι υπαρκτές διάφορες των δυνάμεων της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου, δεν παραμερίστηκαν. Και όχι μόνο δεν παραμέρισαν τις διαφορές τους, αλλά φοβήθηκαν να απαντήσουν ουσιαστικά στο τεράστιο κύμα ακρίβειας και να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών.

Και αυτή είναι μια ιστορική ευθύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από τις εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία, προκειμένου ο Ακροδεξιός λαϊκισμός των δυνάμεων που πορεύτηκαν χέρι-χέρι στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, να μην αποτελέσουν εναλλακτική λύση διακυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές στη χώρα μας.

Η απάντηση στα νεοφιλελεύθερα αδιέξοδα πρέπει να πάρει προοδευτικό πρόσημο. Για να νικήσει η ελπίδα. Για Δικαιοσύνη παντού!»

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ