LIVE
00:00:00 ΜΜ

Αφιέρωμα Πάσχα 2024

Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21vollaris 755x150 easter24
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|12
2022
14:48

ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη Ιμάμογλου: Δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό

Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την καταδίκη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Την ποινή φυλάκισης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Όπως αναφέρει σχετικά, «η περίπτωση Ιμάμογλου δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό καθώς η καταστολή και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Ερντογάν και του κυβερνώντος AKP, με στόχο κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά τους Κούρδους και το HDP, αποτελεί συχνό φαινόμενο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην Τουρκία, με την σημερινή καταδίκη του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και στελέχους της αντιπολίτευσης (CHP), Εκρέμ Ιμάμογλου, για "εξύβριση" αξιωματούχων, λόγω της κριτικής που άσκησε στην απόφαση ακύρωσης των τοπικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη το 2019, η οποία μάλιστα ενδέχεται εφόσον επικυρωθεί να επιφέρει στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και έκπτωση από το αξίωμά του.

Η περίπτωση αυτή δεν αποτελεί, δυστυχώς, μεμονωμένο περιστατικό, καθώς η καταστολή και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Ερντογάν και του κυβερνώντος AKP, με στόχο κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά τους Κούρδους και το HDP, αποτελεί συχνό φαινόμενο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Εκρέμ Ιμάμογλου και την ελπίδα μας η απόφαση να μην επικυρωθεί και στεκόμαστε δίπλα σε όσες και όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση και την εμπέδωση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δύο χρόνια φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τον Ιμάμογλου

Υπενθυμίζεται πως ο Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδικάστηκε χθες 14/12 σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών για προσβολή των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (ΑΕΣ).

Ο Κεμάλ Πολάτ, δικηγόρος του κατηγορούμενου, παρακολούθησε την τελική ακροαματική διαδικασία στο 7ο Ποινικό Πρωτοδικείο της Ανατολίας. Μεγάλος αριθμός μελών του CHP και του κόμματος İYİ ήταν επίσης παρόντες στην ακρόαση.

Ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του κατά την ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο καταδίκασε τον Ιμάμογλου σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών για «δημόσια εξύβριση δημόσιων λειτουργών που εργάζονταν ως διοικητικό συμβούλιο λόγω των καθηκόντων τους» κατά του Σαντί Γκιουβέν, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (ΑΕΣ), και 10 μελών του ΑΕΣ.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το άρθρο 53 του τουρκικού ποινικού κώδικα, το οποίο περιλαμβάνει τη «στέρηση της χρήσης ορισμένων δικαιωμάτων», πρέπει να εφαρμοστεί στον Ιμάμογλου.

Επίσης, αποφασίστηκε η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και αυτό ουσιαστικά τον αποκλείει από το να διεκδικήσει την προεδρία της Τουρκίας στις εκλογές του 2023, όπως αρχικά σκόπευε.

Πλήθος κόσμου τον αποθέωσε

Η απόφαση κατά του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου πυροδότησε αντιδράσεις στην Κωνσταντινούπολη όπου έξω από τα γραφεία του Μητροπολιτικού Δήμου, το βράδυ της Τετάρτης συγκεντρώθηκε κόσμος και διαδήλωσε κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν τόσο ο Ιμάμογλου όσο και η ηγέτης του Καλού Κόμματος (Iyi) Μεράλ Ακσενέρ.

Ο κόσμος που μαζεύτηκε, φώναζε συνθήματα όπως «Ζήτω η ελευθερία και κάτω η τυραννία», ενώ ζητούσε την παραίτηση της κυβέρνησης Ερντογάν.

 
 
Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

https://www.facebook.com/sotiris.vendras

ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟΙ FARM