LIVE
00:00:00 ΜΜ
Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|01
2022
19:35

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Η πραγματική «Ελπίδα» του λαού είναι να φύγουν

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η κατάσταση πολιορκίας που βιώνουν οι εγκλωβισμένοι εδώ και πολλές ώρες οδηγοί στην Αττική Οδό αντικατοπτρίζει την πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη

«Ποιος έδωσε άδεια να κυκλοφορούν με αυτές τις συνθήκες βαρέα οχήματα στην Αττική Οδό;», αναρωτιούνται στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η κατάσταση πολιορκίας που βιώνουν οι εγκλωβισμένοι εδώ και πολλές ώρες οδηγοί στην Αττική Οδό αντικατοπτρίζει την πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη.

«Ποιος έδωσε άδεια να κυκλοφορούν με αυτές τις συνθήκες βαρέα οχήματα; Ποιος έχει την ευθύνη της διάνοιξης και του απεγκλωβισμού; Πότε επιτέλους ένας κυβερνητικός αξιωματούχος θα ενημερώσει τους εγκλωβισμένους πολίτες για την εξέλιξη της περιπέτειάς τους», αναρωτιούνται στην Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζοντας τους κυβερνώντες «ανεπαρκείς, ανεύθυνους κι αδιάφορους».

«Και μη χειρότερα», συμπληρώνουν.

Λίγο νωρίτερα, σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Παππάς,, καθώς και οι αναπληρωτές τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη, Διονύσης Καλαματιανός, και Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Γιαννούλης χαρακτήρισαν την κυβέρνηση για μια ακόμα φορά προκλητικά απροετοίμαστη, ζητώντας της να δώσει μια εξήγηση και να ζητήσει συγγνώμη.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον πολύωρο εγκλωβισμό οδηγών στην Αττική Οδό

«Να κάνουν κάτι για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και μετά να φύγουν», ανάφεραν χαρακτηριστικώς.

Ειδικότερα, υποστήριξαν πως η επονομαζόμενη κακοκαιρία «Ελπίδα» ξεσκεπάζει για ακόμα μία φόρα την ανικανότητα και την ένδεια του επιτελικού κράτους της ΝΔ: «Η κυβέρνηση βρίσκεται ξανά βαρύτατα εκτεθειμένη και προκαλεί το κοινό αίσθημα όταν βαυκαλίζεται για την προετοιμασία της και την αποτελεσματικότητά της, ενώ κεντρικοί οδικοί άξονες κλείνουν και οι πολίτες ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Η πραγματικότητα είναι ότι ενώ τα καιρικά φαινόμενα σε όλη την επικράτεια είχαν εγκαίρως προβλεφθεί, ο “άριστος” συντονισμός υπουργών και περιφερειαρχών της ΝΔ κατάφερε να είναι κλειστές.

  • η λεωφόρος Κηφισίας,
  • η λεωφόρος Μεσογείων,
  • η λεωφόρος Μαραθώνος,
  • η λεωφόρος Κατεχάκη,
  • η Αττική Οδός και
  • οι κεντρικοί δρόμοι στο σύνολο των δήμων της Ανατολικής Αττικής και της βόρειας Αθήνας, καθώς και
  • η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας».

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προσθέτουν πως στην κυβέρνηση «πέτυχαν» αυτή τη φορά να υπάρχουν και πολίτες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους και στην Αττική Οδό και τη Μεσογείων για ώρες

«Πως είναι δυνατόν, αλήθεια, να κλείνουν μέσα σε μία ώρα κλειστοί αυτοκινητόδρομοι για τους οποίους οι πολίτες καταβάλλουν και διόδια; Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές, όπως σε Άγιο Στέφανο, Ανθούσα, Παλλήνη, Μαραθώνα, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Εύβοια κ.α. Η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητά τους ξεχωρίζει, ενώ οι δημόσιες αλληλοκατηγορίες των υπευθύνων στελεχών της ΝΔ δίνουν και παίρνουν. Κι ας έχουν περάσει ελάχιστες ημέρες από τότε που δεσμεύονταν ότι η Αθηνών- Λαμίας σε μια επικείμενη κακοκαιρία θα παρέμενε ανοικτή. Αλήθεια, τι έχει να πει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους χιλιάδες πολίτες που ταλαιπωρούνται; Για τους εργαζόμενους που αναγκάστηκαν να πάνε στη δουλειά τους το πρωί, αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους; Για όλους όσοι μετακινούνται στην πρωτεύουσα με τα ανύπαρκτα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Έστω και τώρα να δώσουν μια εξήγηση, έστω και τώρα να ζητήσουν μια συγγνώμη. Έστω και τώρα, ας κάνουν κάτι για να μην κινδυνεύσουν εγκλωβισμένοι συμπολίτες μας. Τραγικοί και μοιραίοι για ακόμα μία φορά. Ας αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν έστω κάτι πριν φύγουν. Αυτή είναι η πραγματική Ελπίδα του λαού. Να φύγουν το συντομότερο δυνατό», συμπληρώνουν οι τομεάρχες.

Πηγή: Cnn.gr

 

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ