LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|04
2022
20:16

Νέο διηπειρωτικό πύραυλο Sarmat εκτόξευσε η Ρωσία - Δεν υπάρχει αντίστοιχος δηλώνει ο Πούτιν

Δεν υπάρχει κάτι έχει ανάλογο στον κόσμο και δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η επιτυχής εκτόξευση, που έγινε στο Πλέσετσκ στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, θα «προσφέρει τροφή για σκέψη» σε όσους απειλούν τη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε ότι ο πύραυλος έπληξε στόχους στη χερσόνησο Καμτσάτκα στην Άπω Ανατολή.

«Έχει τα υψηλότερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι ικανό να ξεπεράσει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας. Δεν έχει ανάλογο στον κόσμο και δεν θα έχει για πολύ ακόμη», δήλωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με το Sky news, ο Sarmat είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος τον οποίο η Ρωσία αναμένεται να αναπτύξει με 10 ή περισσότερες κεφαλές σε κάθε πύραυλο, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ανακοίνωσε ότι «οι στόχοι της εκτόξευσης επιτεύχθηκαν πλήρως. Οι προγραμματισμένες προδιαγραφές απόδοσης επιβεβαιώθηκαν σε όλες τις φάσεις της πτήσης».

Πούτιν: Μεγάλο και σημαντικό γεγονός

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον ρωσικό στρατό για την επιτυχή δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat.

«Αγαπητοί σύντροφοι, σας συγχαίρω για την επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat. Αυτό είναι ένα μεγάλο, σημαντικό γεγονός στην ανάπτυξη πολλά υποσχόμενων οπλικών συστημάτων για τον ρωσικό στρατό».

Σατανάς, το παρατσούκλι του πυραύλου στο ΝΑΤΟ

Ο πύραυλος, ο οποίος ονομάζεται RS-28 Sarmat στη Ρωσία αλλά έχει το παρατσούκλι Satan στο NATO.

Ο πύραυλος των 200 τόνων έχει βεληνεκές 10.000 χιλιομέτρων μπορεί να μεταφέρει έως και 15 πυρηνικές κεφαλές που απελευθερώνονται σε μεγάλο ύψος και πλήττουν πολλαπλούς στόχους με ταχύτητα Mach 20,7, ή σχεδόν 25.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ