LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|04
2022
11:37

Lockdown στη Σανγκάη: Παίρνουν ηλικιωμένους σηκωτούς από τα σπίτια τους

Τη σκληρότητα με την οποία εφαρμόζεται το lockdown λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Σανγκάη παρακολουθεί με κομμένη της ανάσα η ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με το CNN, υγειονομικοί χτύπησαν την πόρτα ηλικιωμένου ζευγαριού στις 2:00 τα ξημερώματα της Τρίτης. Όταν κανείς δεν απάντησε, έσπασαν την κλειδαριά και μπήκαν μέσα, σηκώνοντας μια 92χρονη γυναίκα από το κρεβάτι της. Απαίτησαν να μεταφέρουν τη γυναίκα και τον 74χρονο γιο της σε κέντρο καραντίνας, επειδή, σύμφωνα με τα αρχεία τους, και οι δύο είχαν βγει θετικοί στην Covid-19 πέντε ημέρες νωρίτερα στις 14 Απριλίου.

Όταν η ηλικιωμένη αρνήθηκε να πάει, καθώς τόσο εκείνη όσο και ο γιος της είχαν βγει αρνητικοί στα τεστ, φέρεται να την έβγαλαν από το κρεβάτι και να την έσυραν στο πάτωμα. Φοβούμενος τα χειρότερα, ο γιος της τη βοήθησε να ντυθεί και συμφώνησε να συμμορφωθεί.
Όπως ήταν αναμενόμενο το νέο αυτό επεισόδιο προκάλεσε σάλο στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν υπάρχει όριο στην εν ψυχρώ σκληρότητα και βία», ανέφερε σε ανάρτηση στο Weibo η εγγονή της ηλικιωμένης.

Εν μέσω δημόσιας αντιδράσεων και γενικής κατακραυγής, η τοπική αυτοδιοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Τρίτης, επιβεβαιώνοντας την μεταφορά των δύο ηλικιωμένων κατοίκων σε χώρο καραντίνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Αρχές έβαλαν έναν κλειδαρά να ανοίξει μια εξωτερική πόρτα στο διαμέρισμα επειδή φοβήθηκαν ότι «είχε συμβεί ατύχημα» στους ενοίκους του.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο ηλικιωμένοι κάτοικοι συμφώνησαν στη μεταφορά αφού επικοινώνησαν με αστυνομικούς και «κατέβηκαν οικειοθελώς κάτω» για να μπουν στο αυτοκίνητο.


Παράταση στο σκληρό lockdown

Τη Μεγάλη Πέμπτη (21/4), οι αρχές της Σανγκάης ανακοίνωσαν ότι οι αυστηροί περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ προς το παρόν, ακόμα και σε περιοχές που κατάφεραν να εκμηδενίσουν τη μετάδοση της COVID-19, παρατείνοντας την αγωνία πολλών κατοίκων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους για το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μήνα.

Αυτή η δυσοίωνη εκτίμηση ήλθε ως αποτέλεσμα της απρόσμενης αύξησης στον αριθμό των κρουσμάτων εκτός των περιοχών καραντίνας.

«Για αυτούς που είναι σε περιοχές πρόληψης, πρέπει να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι δεν θα γίνουν περιοχές “ελεύθερης μετακίνησης”» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Τζανγκ Τζιτόνγκ, αναφερόμενος σε γειτονιές που πληρούν τα κριτήρια για να επιτρέπεται στους κατοίκους να κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους.

Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν κλειστά για τους καταναλωτές, τα οχήματα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς έγκριση και μόνο ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει εκτός σπιτιού κάθε μέρα σε ορισμένα σημεία του Τσονγκμίνγκ, δήλωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα τώρα, σύμφωνα με το bbc.com και καταγγελίες χρηστών στο Twitter, οι κινεζικές αρχές μεταφέρουν σε άλλες περιοχές πλέον, μόνο όσους έχουν αρνητικό τεστ. Καθώς το σκληρό lockdown φέρεται ότι δεν έχει αποδώσει, οι αρχές σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται και περιγράφουν εφαρμόζουν αντίθετη τακτική απομόνωσης, ώστε να μειώσουν τα κρούσματα κορονοϊού που αυξάνονται απότομα.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ