LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|04
2022
13:43

Απειλές Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν όπλα στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση Ρωσίας - Βρετανίας. Ευθείες απειλές από τη Μαρία Ζαχάροβα

Σε μια ανοιχτή απειλή προς τις χώρες του ΝΑΤΟ που ενισχύουν με όπλα την Ουκρανία προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Με τον πόλεμο να βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί και πλέον να περνάει και σε ενεργειακό επίπεδο μετά την απόφαση της Μόσχας να κλείσει τις στρόφιγγες φυσικού αερίου, πλέον η Ρωσία στρέφεται απευθείας εναντίον του ΝΑΤΟ.

«Είναι κατανοητό νομίζω ότι προκειμένου να διακόψουμε την ροή αποστολής όπλων μπορούμε να χτυπήσουμε στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου;»

Και μάλιστα πρόσθεσε ότι από αυτά τα όπλα υπάρχει θάνατος και αιματοχυσία στην Ουκρανία.

Χθες το ρωσικό υπ. Αμυνας κατηγόρησε τον Βρετανό υπουργό Άμυνας James Heappey για προβοκάτσια και προειδοποίησε ότι θα ήταν έτοιμη να αντεπιτεθεί σε «κέντρα λήψης αποφάσεων» στο Κίεβο σε αντίποινα, ακόμη και αν υπήρχαν δυτικοί διπλωμάτες.

Βρετανικά όπλα στην Ουκρανία

Έναν πόλεμο για την ύπαρξή της θα έλεγε κανείς πως διεξάγει η Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία. Για αυτόν τον λόγο, όπως εξηγεί μια σύντομη ανάλυση του BBC, δεν προκαλλεί έκπληξη το γεγονός πως οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν γραμμές ανεφοδιασμού πάνω από τα ρωσικά σύνορα.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι η ειλικρίνεια του James Heappey για τα όπλα των δυτικών που χρησιμοποιεί η Ουκρανία σε αυτόν τον πόλεμο. Σε άλλες συγκρούσεις, όπως στην Υεμένη, οι Βρετανοί υπουργοί τείνουν να έχουν μια συστολή σχετικά με τη χρήση βρετανικών όπλων.

Σε έναν βαθμό, θα έλεγε κανείς, ο υπουργός Άμυνας απλώς τώρα αποκαλύπτει την ειλικρίνεια στην οποία μας έχει συνηθίσει. Συχνά μιλάει περισσότερο ως πρώην στρατιώτης παρά ως πολιτικός.

Αλλά σε έναν άλλον βαθμό, οι παρατηρήσεις του αντικατοπτρίζουν την εμβάθυνση του ΝΑΤΟ σε αυτή τη σύγκρουση.

Τα όπλα που παρέχουν οι δυτικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρά.

Είναι άλλο πράγμα να δίνει η Βρετανία στην Ουκρανία αντιαρματικά μπαζούκα μικρού βεληνεκούς, και άλλο να τους παρέχει drones και πυροβολικό που μπορούν να περάσουν τα σύνορα, λέει το BBC και ο James Landale.

Η γραμμή μεταξύ της υπεράσπισης της Ουκρανίας και της επίθεσης στη Ρωσία γίνεται όλο και πιο θολή, καταλήγει.

Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ