LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|05
2022
12:05

«Πυρηνικές» ανησυχίες Μισέλ από τη Χιροσίμα: Η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται

Τη Χιροσίμα, την πρώτη πόλη που επλήγη από ατομική βόμβα, επισκέπτεται ο Σαρλ Μισέλ δηλώνοντας πως η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και την πρόσφατη δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Χιροσίμα υπενθυμίζει «πόσο επείγον είναι» να ενισχυθούν οι διεθνείς κανόνες για τον πυρηνικό αφοπλισμό και για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

«Ενώ μιλάμε, η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται. Η Ρωσία, χώρα με πυρηνικό οπλοστάσιο (...) επιτίθεται στο κυρίαρχο κράτος της Ουκρανίας κάνοντας αισχρές και απαράδεκτες αναφορές στη χρήση πυρηνικών όπλων», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη.

Ρωσικές απειλές σε Σουηδία και Φινλανδία

Οι ευθείες απειλές, που εκτόξευσε την Πέμπτη η Ρωσία κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας, που υποβάλλουν εντός των ημερών αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, προκαλούν νέο κύμα ανησυχίας στην Ευρώπη, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα προοπτική ειρήνευσης.

Αν και η απόφαση του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης στηρίζεται με ξεκάθαρο τρόπο από τη Δύση, με την Ουάσιγκτον να διαμηνύει μάλιστα τη νύχτα ότι θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι δύο χώρες, ο κίνδυνος να κλιμακωθεί μία σύγκρουση και να υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ευρώπη, προβληματίζει ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη.
Την ίδια ώρα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αιφνιδίασε την Πέμπτη τους πάντες, καθώς πρότεινε να υπάρξει πρωτοβουλία από τον Τζο Μπάιντεν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ εξέφρασε τη διαφωνία της με το ενδεχόμενο να προμηθεύσει η Δύση μαχητικά αεροσκάφη το Κίεβο, φοβούμενη ότι αυτό θα θεωρούνταν ευθεία εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, οι ρωσικές επιθέσεις εντείνονται στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, με βομβαρδισμούς σε πόλεις του Ντονέτσκ, καθώς η εισβολή φαίνεται ότι συναντά ισχυρή αντίσταση και στις περιοχές του Ντονμπάς.

Γερμανία και Ιταλία ψάχνουν διέξοδο από την κρίση

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών