LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|05
2022
19:12

Δίκη Φιλιππίδη: Σοκάρει η κατάθεση της καταγγέλλουσας απόπειρα βιασμού από τον ηθοποιό

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στη δίκη Φιλιππίδη, η οποία χρειάστηκε να διακοπεί δύο φορές.

Δύο φορές χρειάστηκε να διακόψει την κατάθεση της η δεύτερη καταγγέλλουσα στη δίκη Φιλιππίδη, η οποία δεν αισθάνθηκε καλά, την ώρα που περιέγραφε το σκηνικό της απόπειρας βιασμού, που ισχυρίζεται ότι, υπέστη στο Θέατρου Μουσούρη το 2010.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση, για αύριο, για να συνέλθει η μάρτυρας, η οποία νωρίτερα είχε πει:

«Κάθισε δίπλα μου και μου όρμησε. Άρχισε να με φιλάει στον λαιμό και στο πρόσωπο. Προσπαθούσε να φτάσει μέχρι το στόμα. Με πίεζε, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα και στα πόδια. Όλα ήταν μέσα σε μια ασταμάτητη πάλη. Ήταν αδύνατον να τον απωθήσω. Ήταν εύσωμος και ογκώδης. Τον αισθανόμουν τεράστιο. Προσπαθούσα να τον απωθήσω και γι’ αυτό κουνιόμουν ασταμάτητα. Ενώ με πίεζε στον καναπέ, ανέβηκε πάνω στα γόνατά μου με τα πόδια του. Αυτό το έκανε, κάποια στιγμή άφησε τα χέρια και έβγαλε το φανελάκι. Είδα ότι είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Με ακούμπαγε μέσα σε όλη αυτήν την πάλη….».

«Βρίσκομαι σε μεγάλη ένταση, ανεβαίνουν οι σφυγμοί μου» είπε η μάρτυρας και η πρόεδρος ζήτησε να διακόψουν την κατάθεσή της για αύριο.
Η μάρτυρας επέμεινε να συνεχίσει, αλλά η δίκη διακόπηκε για αύριο.

Νωρίτερα, είχε αισθανθεί πάλι αδιαθεσία και το δικαστήριο είχε διακόψει, ενώ είχε η μάρτυρας είχε ξεσπάσει σε λυγμούς.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, είπε για τον κατηγορούμενο και τις συναντήσεις που είχε μαζί του στο πλαίσιο επικείμενης συνεργασίας τους στη θεατρική παράσταση «Μπακαλόγατος»:

«Μου ζήτησε να του μιλάω στον ενικό. Μου έδωσε ένα βιβλίο με μαθηματικό κείμενο. "Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ", του Δοξιάδη. Του είπα ότι το διάβασα και ότι δεν το καταλάβαινα. Μου είπε ότι εγώ θα είμαι για σένα "ο θείος Πέτρος, ο μέντορας σου" (…). Δεν είχα το θάρρος να του πω κάτι, όταν μου έλεγε αυτό. Εγώ τον έβλεπα σαν δάσκαλο. Ότι μαθητεύω κοντά του...» είπε και συνέχισε:

«Καθόμουν διακριτικά στις κουίντες, εκεί ένιωθα να με πιάνει λίγο περισσότερα από τους ώμους ή τη μέση. Μου έκανε κάποιες τέτοιες κινήσεις και κάποια στιγμή μου είπε "μυρίζεις πολύ ωραία". Τίποτα από αυτά δεν μου έδειχναν μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι μπορεί να με βλέπει διαφορετικά. Παρακολούθησα την παράσταση από τις κουίντες. Ένα βράδυ ήρθε με το αυτοκίνητο μετά το θέατρο και με ρώτησε "έλα να σε πάω στο αυτοκίνητό σου". Του είπα έχω ραντεβού με μια φίλη. Μου είπε "μπες, έλα να σε πάω στη φίλη σου". Δεν ήθελα να μπω στο αμάξι, παρ’ όλα αυτά μπήκα. Δεν έγινε τίποτα επιλήψιμο. Την επόμενη ημέρα θα πήγαινα να παρακολουθήσω την παράσταση. Με πήρε τηλέφωνο νωρίς το πρωί. Είχα κανονίσει με μια φίλη μου να βρεθούμε. Μου τηλεφώνησε όμως και μου είπε: "Θέλω να έρθεις στο θέατρο νωρίτερα"».

Η μάρτυρας είπε ακόμη στην κατάθεση της ότι, ο κατηγορούμενος τη διαβεβαίωνε ότι είχε μιλήσει για εκείνη στους παραγωγούς της σειράς «Λάκης Ο Γλυκούλης», όπου τότε πρωταγωνιστούσε.

«Μου είπε υπάρχει ένας ρόλος στον "Λάκη τον Γλυκούλη" και ότι μίλησε, για να τον πάρω εγώ και ότι μου ταιριάζει. Εννοείται ότι είχα χαρεί πολύ. Πίστευα τότε ότι όλη αυτή η καλή αντιμετώπιση προς εμένα, ήταν επειδή είχα πάει συστημένη και επειδή ήμουν καλή ηθοποιός» και συμπλήρωσε:

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως δεν μου είχε δώσει ούτε πρόγραμμα της παράστασης».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της, περιγράφοντας τη σκηνή της απόπειρας βιασμού είπε:

«Εκείνη την ημέρα μου είπε να πάω νωρίτερα στο θέατρο για να μου δώσει και σενάριο για τον "Λάκη τον Γλυκούλη". Γι’ αυτόν ήταν αστείο. Ένας μεγάλος και γνωστός ηθοποιός να δώσει ένα ρόλο σε κάποιον νέο σε μια σειρά που παίζει και σκίζει. Όταν πια έφτασα στο θέατρο, στις 12:30, ήταν κλειστό. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να πάω από την πίσω πόρτα. Εγώ έμπαινα πάντα από την κεντρική πόρτα. Με ξάφνιασε που με υποδέχθηκε με ένα φανελάκι και ένα παντελόνι λευκό με τιράντες. Πήγαμε προς το καμαρίνι. Δεν είδαμε κανένα. Μου είπε: "Βγάλε το παλτό σου". Του είπα θα το φοράω γιατί κρυώνω. (…). Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας πω -γιατί ακούγονται διάφορα για μας- οι ηθοποιοί δεν γδυνόμαστε άνευ λόγου, συμβαίνει όταν υπάρχει λόγος να συμβεί. Μπήκα μέσα, αισθανόμουν λίγο άβολα. Τον δικαιολόγησα όμως εκείνη την στιγμή. Σκέφτηκα ότι αυτό το κάνει, γιατί αισθάνεται άνετα μαζί μου. Με θεωρεί συνάδελφο. Με ρώτησε για δεύτερη φορά αν θέλω να πιω κάτι. Ο ίδιος είχε ένα ποτήρι με ένα διαφανές υγρό, μπορεί να ήταν και νερό, δεν ξέρω. Του είπα ότι δεν θέλω. Κάθισα στον καναπέ που καθόμουν πάντα. Ύστερα από λίγο μου είπε "βγάλε το παλτό σου και έλα να σου δείξω κάτι"».

Και συμπλήρωσε:

«Aισθάνθηκα να με αγκαλιάζει, να με καθίζει πάνω του και να με χαϊδεύει στα πόδια. Αστραπιαία πετάχτηκα και έκανα ψέματα ότι μιλάω με τη μητέρα μου και ότι εκείνη είχε κάποιο πρόβλημα και είπα πως πρέπει να φύγω. Αυτό ήταν σαν μη το έλαβε καν υπόψη. Ήλθε και έκατσε δίπλα μου και από εκείνη τη στιγμή και ύστερα ξεκίνησε ο εφιάλτης».

H μάρτυρας περιέγραψε: «Όρμησε πάνω μου σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στα μάγουλα, στον λαιμό, το πρόσωπο. Του είπα: "Σας παρακαλώ, σταματήστε". Εκείνος συνέχιζε, εγώ προσπαθούσα να τον σπρώξω, να τον απωθήσω. Και παράλληλα συνέχιζε να μου λέει διάφορα χυδαία λόγια. Συγγνώμη, δεν αισθάνομαι καλά...».

Σε αυτό το σημείο το δικαστήριο διέκοψε για αύριο.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών