LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|05
2022
13:08

Λαβρόφ: «Δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά» η ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Σουηδία και Φινλανδία συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πιθανότατα «δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά», καθώς οι δύο χώρες συμμετείχαν εδώ και καιρό στις στρατιωτικές ασκήσεις της συμμαχίας.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία, καθώς και άλλες ουδέτερες χώρες, συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το Reuters.

Και σημείωσε:

«Το ΝΑΤΟ λαμβάνει υπ’ όψιν τα εδάφη τους όταν σχεδιάζει στρατιωτικές εφορμήσεις προς την Ανατολή. Άρα υπό αυτή την έννοια μάλλον δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ας δούμε πώς θα χρησιμοποιήσει το έδαφός του στην πράξη για την βορειοατλαντική συμμαχία».

Τη Δευτέρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως μια «διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί άμεση απειλή (...) αλλά η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών στα εδάφη αυτών των χωρών θα οδηγήσει φυσικά σε απάντηση».

Επίσης, πρόσθεσε πως η Ρωσία πρέπει να δώσει περισσότερη προσοχή σε αυτά που χαρακτηρίζει ως «σχέδια του ΝΑΤΟ για αύξηση της παγκόσμιας επιρροής του».

Η ΥΠΕΞ της Σουηδίας υπέγραψε την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Λίγο νωρίτερα, η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας υπέγραψε την αίτηση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, εγκαταλείποντας πρακτική της ουδετερότητας που είχε υιοθετήσει εδώ και δεκαετίες.

«Αισθάνομαι πως πρόκειται για κάτι μεγάλο, για κάτι σοβαρό και αισθάνομαι πως έχουμε καταλήξει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Σουηδία» είπε η Λίντε, και συμπλήρωσε:

«Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα πάρει, αλλά υπολογίζουμε ότι θα πάρει έως και ένα χρόνο… Τώρα αυτή την εβδομάδα, θα κατατεθεί αυτή η αίτηση, μαζί με τη Φινλανδία, σε μια μέρα ή λίγο περισσότερο, και τότε θα την επεξεργαστεί το ΝΑΤΟ».

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ