LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|05
2022
18:34

Αυτοκτονία 14χρονου: Κρίσιμη η κατάθεση καθηγήτριας - Εξετάζεται το λάπτοπ του παιδιού

Φως στα αίτια αυτοκτονίας του 14χρονου στον Κολωνό είναι πιθανό να ρίξει το λάπτοπ του παιδιού που εξετάζει η αστυνομία

Τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 14χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στον Κολωνό, ερευνά σύμφωνα με πληροφορίες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διευκρινιστεί ο λόγος που τον ώθησε στο απενενοημένο διάβημα ο οποίος μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος.

Το λάπτοπ παρέδωσε σύμφωνα με πληροφορίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η μητέρα του 14χρονου και έχει μεταφερθεί ήδη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για το τραγικό συμβάν.

Σημαντική κρίνεται η κατάθεση αύριο, Πέμπτη, της καθηγήτριας που ήταν κοντά στο παιδί και εκτιμάται ότι θα δώσει χρήσιμες για την έρευνα πληροφορίες. Την ίδια ημέρα θα καταθέσει και ο προπονητής του 14χρονου, αλλά και η μητέρα του η οποία τον βρήκε απαγχονισμένο με μια ζώνη.

Ο πατέρας του παιδιού κατέθεσε σήμερα Τετάρτη, όπως ο αδερφός και ο διευθυντής του σχολείου. Κατάθεση επίσης έδωσαν δύο συμμαθήτριες του 14χρονου αλλά και το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης που έφτασε πρώτο τα ξημερώματα του Σαββάτου στο δωμάτιο του παιδιού στο διαμέρισμα του Κολωνού.

Απαγχονίστηκε με τη ζώνη του - Πληθαίνουν οι καταγγελίες για bullying

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο μαθητής χρησιμοποίησε μία ζώνη για να δημιουργήσει μια θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη Δευτέρα, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση αδικήματος της «συμμετοχής σε αυτοκτονία». Την υπόθεση έχει πλέον αναλάβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μεταξύ άλλων, διερευνώνται τα ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού ώστε να διακριβωθεί αν η πράξη του σχετίζεται με το «Blackout Challenge» στο Tik Tok, καθώς η πρώτη εικόνα που είχαν οι αστυνομικοί είναι ότι ο 14χρονος βιντεοσκοπούσε με το κινητό του την ώρα του θανάτου του.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο επίκεντρο βρίσκονται εξίσου οι πολυάριθμες καταγγελίες ότι ο 14χρονος δεχόταν συστηματικά bullying από το σχολικό του περιβάλλον.

«Ένα χρόνο οι καθηγητές δεν κάνουν τίποτα, έχουν εντοπιστεί και άλλα προβλήματα στο σχολείο μας. Θέλω να έρθει η αστυνομία στο σχολείο να κάνουμε κάτι, δεν γίνεται κάθε φορά να γίνεται αυτό στα παιδιά. Είναι κάποιες παρέες που έχουν ενωθεί και τη βλέπουν πιο "μαγκιά" από τους άλλους. Την Παρασκευή του πέταγαν νεράντζια (σ.σ. του 14χρονου) και οι καθηγητές δεν κάνανε τίποτα. Την ίδια μέρα του είχε πει ένα παιδί "έλα να βγούμε σέντρα, θα σε μαχαιρώνω αν δεν βγούμε σέντρα", δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε μαθητής του ίδιου σχολείου με τον 14χρονο.

«Βγαίνοντας από το σχολείο την Παρασκευή (σ.σ. την ημέρα της αυτοκτονίας), για να κάνουν την πλάκα τους, δεν ξέρω, τον κυνηγούσαν και του πετούσαν νεράντζια (...). Το παιδί αυτό ήταν πάρα πολύ καλό, δεν πείραζε, δεν έκανε κρυφά πράγματα να τον έχουν άχτι. Ήταν ήρεμος. Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που δέχθηκε bullying. Έχει δεχτεί και στο σχολείο και έξω από αυτό» δήλωσε φίλος του 14χρονου στο Mega, χθες, Δευτέρα.

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε σίγουρος πως ο 14χρονος είχε μιλήσει για τις καταστάσεις που βίωνε στους δασκάλους του, οι οποίοι, όπως λέει, «δεν έκαναν τίποτα».

«Στον αδερφό μου προφανώς είχε πει δύο-τρία παράπονα, ότι "δεν νιώθω καλά, με πειράζουν". Σίγουρα πιστεύω ότι είχε κάνει κάποια παράπονα σε δασκάλους και αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Είμαι 100% σίγουρος» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 14χρονου και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να συνταχθεί στη συνέχεια η ιατροδικαστική έκθεση.

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo