LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|05
2022
12:09

Ελενη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους δύο άντρες για τον ομαδικό βιασμό και την αποτρόπαια γυναικοκτονία (upd)

Ισόβια κάθειρξη για τη γυναικοκτονία και τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη κι επιπλέον 15 έτη για τον ομαδικό βιασμό επέβαλαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας στους δύο άντρες.

Με χειροκροτήματα αντέδρασε το ακροατήριο, στην εκφώνηση της απόφασης, με την πρόεδρο να αναφωνεί: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Το Εφετείο ακολούθησε κατά γράμμα την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο είχε επιβάλει ακριβώς την ίδια ποινή στους καταδικασθέντες, δίχως να τους γνωρίσει ελαφρυντικά.

Παρούσες στο δικαστήριο ήταν εκτός από τη Μάγδα Φύσσα, και οι μητέρες της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς, που έχασαν τις κόρες τους από τα χέρια των συντρόφων τους στη Φολέγανδρο και στη Μυτιλήνη.

Κανένα ελαφρυντικό στους δύο άντρες για τον ομαδικό βιασμό και τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας  δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δυο δράστες της αποτρόπαιης γυναικοκτονίας και του ομαδικού βιασμού της Ελένης Τοπαλουδη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικα του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι πράγματι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια, πλην όμως «προκύπτει πως από τον τρόπο τέλεσης, τον σχεδιασμό, τη μεθοδευμένη δράση και την απαξίωση της έννομης τάξης, η πράξη δεν μπορεί να αποδοθεί σε μια μετεφηβική ανωριμότητα». Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά τους ως «συνειδητή επιλογή στα πλαίσια εγκληματικού σχεδίου», οποία «έλαβε χώρα για να ικανοποιηθεί με αρρωστημένο τρόπο η γενετήσια ορμή τους και να συγκαλυφθεί η εγκληματική τους πράξη».

Όπως είπε η εισαγγελέας, δεν προέκυψε ότι υπήρξε μεταμέλεια και ψυχική συντριβή για την πράξη. «Υπήρξε μια προσχηματική συγγνώμη για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι επί μία εβδομάδα φυγοδικούσαν.

Ξέσπασαν οι γονείς της Ελένης

Την ώρα που ο συνήγορος του πρώτου κατηγορούμενου κατά την τοποθέτησή του για την επιβολή της ποινής, χαρακτήρισε την ανθρωποκτονία «μη αποτρόπαιο έγκλημα», οι γονείς της Ελένης αλλά και το ακροατήριο ξέσπασαν.

«Είσαι υπερασπιστής του φονιά ! Τι λες ρε; Ντροπή σου! Τα κωλόπαιδα, τα τέρατα άκου δεν ήταν αποτρόπαιο» ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας. Οι φωνές των ατόμων που αντέδρασαν, συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου, όταν απομακρύνθηκαν από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσουν.

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ