LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|05
2022
18:03

Μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας: Έγινε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν - Πληθαίνουν οι φήμες για την υγεία του

Ανεπιτυχής απόπειρα δολοφονίας έγινε εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ισχυρισμούς ανώτατου αξιωματούχου των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrayinska Pravda. Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης πληροφοριών στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, είπε ότι η απόπειρα δολοφονίας έγινε μετά την εισβολή στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δέχτηκε επίθεση από εκπροσώπους της περιοχής του Καυκάσου.

Το Sky News, που μετέδωσε την πληροφορία, σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απόδειξη για τον ισχυρισμό και το ίδιο το Μέσο δεν μπορεί να τον επαληθεύσει.

Ο κ. Μπουντάνοφ είπε χαρακτηριστικά: «Υπήρξε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν. Δέχτηκε ακόμη και επίθεση, λέγεται, από εκπροσώπους του Καυκάσου, πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για μη δημόσιες πληροφορίες. Ήταν μια απολύτως ανεπιτυχής προσπάθεια, αλλά συνέβη πραγματικά. Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες. Επαναλαμβάνω, αυτή η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής. Δεν υπήρξε δημοσιότητα για αυτό το γεγονός, αλλά έγινε».

Πληθαίνουν οι φήμες για την κατάσταση υγείας του Πούτιν: Χειρουργήθηκε για καρκίνο την περασμένη εβδομάδα, λένε πηγές στη Ρωσία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο την περασμένη εβδομάδα, αναφέρουν οι τελευταίες φήμες για την υγεία του Ρώσου ηγέτη. Αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο 69χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική διαδικασία, το είδος της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό έως τώρα, μετά από συμβουλές γιατρών ότι η θεραπεία ήταν «απαραίτητη», σύμφωνα με το κανάλι General SVR στο Telegram, που ισχυρίζεται ότι λαμβάνει πληροφορίες από το Κρεμλίνο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Daily Mail, που παρακολουθεί τον συγκεκριμένο λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κατάσταση του Πούτιν λέγεται ότι επιδεινώθηκε για λίγο το βράδυ της Παρασκευής και στη συνέχεια βελτιώθηκε, με τους γιατρούς να συμβουλεύουν τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αποφύγει να συμμετέχει σε συναντήσεις για αρκετές ακόμη ημέρες, μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Το ίδιο κανάλι στο Telegram ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι όλες οι εμφανίσεις του Πούτιν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης από την Τρίτη και μετά έχουν παραποιηθεί χρησιμοποιώντας παλιότερα πλάνα για να δοθεί η εντύπωση ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι καλά. Στην πραγματικότητα, όμως, η χώρα διοικείται από τον πρώην αρχηγό της υπηρεσίας κατασκοπείας της Ρωσίας (FSB) και νυν πρόεδρο του συμβουλίου ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, ισχυρίζεται η ανάρτηση στο Telegram. Πάντως, το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει τις τελευταίες αναφορές για την κακή υγεία του Πούτιν, ενώ αρνείται πεισματικά ότι ο Ρώσος ηγέτης αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Τι συνέβη με τις δημόσιες εμφανίσεις του Πούτιν την προηγούμενη εβδομάδα 

Οι φήμες ότι ο Πούτιν είναι σοβαρά άρρωστος -συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών για καρκίνο και νόσο Πάρκινσον- κυκλοφορούν τουλάχιστον από το 2020, αλλά έχουν «φουντώσει» από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο λογαριασμός General SVR έγραψε σήμερα: «Το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαΐου προς την Τρίτη 17 Μαΐου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οι θεράποντες ιατροί του επέμεναν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τους γιατρούς που συμμετείχαν στη θεραπεία του προέδρου, η επέμβαση ήταν επιτυχής», ανέφερε η σχετική ανάρτηση στο Telegram και συνέχισε:

«Έχουμε ήδη μιλήσει για το γεγονός ότι ο Πούτιν απουσίαζε από τον κύκλο των πληροφοριών από τις 17 έως τις 19 Μαΐου και δεν ήταν διαθέσιμος ούτε στον στενό κύκλο του, με εξαίρεση τον Νικολάι Πατρούσεφ, Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Από τις 17 Μαΐου έως τις 19 Μαΐου, προηχογραφημένες συναντήσεις και μηνύματα-κονσέρβες δημοσιεύτηκαν στον κύκλο των πληροφοριών και ο Πούτιν είχε προσωπικά δύο τηλεφωνικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Λέγεται, ακόμη, ότι την Παρασκευή εθεάθη να προεδρεύει μιας συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας, του σώματος που επιβλέπει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο, το κανάλι το General SVR στο Telegram αναφέρει ότι «η ομιλία του προέδρου καταγράφηκε εκ των προτέρων και η συμμετοχή του Πούτιν στο βίντεο υποστηρίχθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Deepfake, όπως συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα».

«Στην πραγματικότητα, στις 20 Μαΐου, ο Πούτιν ήταν ακόμα πολύ αδύναμος για να λάβει μέρος σε μεγάλες συναντήσεις και είχε δύο σύντομες βιντεοκλήσεις. Το βράδυ της 20ης Μαΐου, μάλιστα, η υγεία του επιδεινώθηκε και σταθεροποιήθηκε μόλις το πρωί του Σαββάτου, 21 Μαΐου. Οι θεράποντες γιατροί συνιστούν στον Πούτιν να ξεκουραστεί τις επόμενες ημέρες και τον προτρέπουν να αρνηθεί την συμμετοχή σε συναντήσεις», έγραψε το κανάλι General SVR στο Telegram.

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ALEXEI NIKOLSKY/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών