LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|05
2022
09:15

Ουκρανία: Σχέδια για ρωσική στρατιωτική βάση στην Χερσώνα

Σχέδια για άμεση προσάρτιση στη Ρωσία έχει η διορισμένη από τη Μόσχα διοίκηση της Χερσώνας

Η διορισμένη από τη Ρωσία διοίκηση της περιφέρειας Χερσώνας στην Ουκρανία, θα ζητήσει από τη Μόσχα να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στην περιοχή, ανέφερε την Τρίτη το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο αξιωματούχο της τοπικής κυβέρνησης.

«Θα έπρεπε να υπάρχει μια ρωσική στρατιωτική βάση στην περιοχή Χερσώνα», δήλωσε στο RIA ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής αρχηγός της «πολιτικοστρατιωτικής περιφερειακής διοίκησης» της Χερσώνας.

«Θα το ζητήσουμε και αυτό θέλει όλος ο πληθυσμός, για την ασφάλεια των κατοίκων», είπε ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν θέλουν εγκαθίδρυση ανεξάρτητης δημοκρατίας, αλλά να γίνουν μέρος της Ρωσίας.

Ο Στρεμούσοφ συνέχισε λέγοντας ότι οποιαδήποτε αποτελέσματα από ένα δημοψήφισμα «δεν θα αναγνωριστούν ούτως ή άλλως από τις δυτικές χώρες» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η διεξαγωγή του σήμερα είναι χάσιμο χρόνου».

«Σύμφωνα με το σχέδιό μας για την ενσωμάτωση στη Ρωσική Ομοσπονδία, πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία μετάβασης σε όλα τα πρότυπα της ρωσικής νομοθεσίας μέχρι το τέλος του έτους και μόνο τότε μπορούμε να αποφασίσουμε για δημοψήφισμα και το μελλοντικό μας καθεστώς», σημείωσε.

«Η ρωσική γλώσσα, μαζί με την ουκρανική, θα είναι η κρατική γλώσσα στην Χερσώνα. Η ρωσική γλώσσα θα γίνει η κύρια για εργασία γραφείου, επικοινωνία και σε όλα τα θέματα εθνικής σημασίας. Δεν απαγορεύουμε την ουκρανική γλώσσα και δεν θα παίξουμε με την ιστορία με κανέναν τρόπο», κατέληξε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, καταλαμβάνοντας την Χερσώνα που βρίσκεται δίπλα στην Κριμαία.

Η Μόσχα έχει εγκαταστήσει μια νέα διοίκηση εκεί και άρχισε να χρησιμοποιεί το ρωσικό ρούβλι ως νόμισμα.

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA-STR

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ