LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|05
2022
20:36

Έφη Τσιχλάκη: Μόλις 8 χρόνια η ποινή στον γυναικοκτόνο - Το χρονικό της συγκλονιστικής υπόθεσης και οι καταγγελίες για σκάνδαλο

Δολοφονία από πρόθεση και μάλιστα τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι «αυτοκτονία». Αυτό έκρινε το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Χανίων για τον κατηγορούμενο σύζυγο της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη που αρχικά δολοφόνησε τη γυναίκα του και εν συνεχεία σκηνοθέτησε την αυτοκτονία της.

Ωστόσο, οι συγγενείς του θύματος, δηλώνουν από τη μία δικαίωση καθώς άλλαξε η πρωτοβάθμια απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο 55χρονος είχε αθωωθεί, αλλά υπογραμμίζουν ότι ο δράστης έπεσε «στα μαλακά».

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα για να συνυπολογισθεί για τον καθορισμό της ποινής, το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης του συμβάντος καλής συμπεριφοράς.

Έτσι, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στον δράστη ποινή μόλις 8 ετών. Από την ποινή μάλιστα θα αφαιρεθούν και οι 17 μήνες που είχε παραμείνει προφυλακισμένος πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

Στην πρωτόδικη απόφαση ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί με οριακή πλειοψηφία, ενώ ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη είχε τότε αποδοθεί σε αυτοκτονία, ωστόσο το Μεικτό Ορκωτό, ανέτρεψε την απόφαση αυτή με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά.

Δικαίωση της οικογένειας αλλά με ελαφριά ποινή

Για δικαίωση της οικογένειας και επανόρθωση της πρωτόδικης απόφασης έκανε λόγο η δικηγόρος της οικογένειας της Έφης Τσιχλάκη κα Κλειώ Παπαπαντολέων.

Για «πτώση στα μαλακά» έκανε λόγο ο ξάδελφος του θύματος Εμμανουήλ Αθανασίου, αναφέροντας πως με κάποιο τρόπο σώθηκε το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία είχε υποστεί τεράστιο πλήγμα από την πρωτόδικη διαδικασία ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του πως η πρωτόδικη απόφασή αποτελούσε μέγα σκάνδαλο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο κατηγορούμενος σκηνοθέτησε αυτοκτονία και κάλυψε μια δολοφονία, την δολοφονία της γυναίκας του. Επιτέλους αποδείχθηκε ότι η Έφη Τσιχλάκη, δεν ήταν ανισόρροπη, δεν ήταν καταθλιπτική, δεν ήταν προβληματικό άτομο και έπεσε θύμα δολοφονίας και μάλιστα άγριας δολοφονίας.

Με αυτή την έννοια εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Θεωρώ ότι πέφτει πολύ στα μαλακά κάποιος ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια ζούσε ελεύθερος ενώ μια κοπέλα είχε δολοφονηθεί….».

Για πρακτικές συγκάλυψης της δολοφονίας είχε μιλήσει ο δικηγόρος και ξάδελφος του θύματος

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» πριν από λίγες ημέρες, ο δικηγόρος και ξάδερφος της Έφης Τσιχλάκη είχε κάνει λόγο για «πρακτικές μαφίας και απειλές σε βάρος της οικογένειας και των δικηγόρων που προσπαθούσαν να δικαιώσουν τη μνήμη του θύματος».

Η γυναίκα είχε βρεθεί δολοφονημένη στο σπίτι της στο Κολυμπάρι Χανίων και όπως τόνισε ο δικηγόρος, παρόλο που οι Αρχές υποψιάστηκαν τον σύζυγο ως γυναικοκτόνο τελικά στο δικαστήριο εκείνος αθωώθηκε και το «έγκλημα» παρουσιάστηκε ως αυτοκτονία. «Ήταν τραγικό λάθος της οικογένειας που έδειξε εμπιστοσύνη στις ανακριτικές αρχές, αυτήν την εμπιστοσύνη κυριολεκτικά την έχουμε πληρώσει με αίμα» δήλωνε τότε.

Οι σχέσεις του συζύγου με τη Χρυσή Αυγή και τα πειστήρια που έδειχναν έγκλημα

Όπως υπογράμμιζε ο δικηγόρος και συγγενείς της γυναίκας, το θύμα βρέθηκε άγρια κακοποιημένο και είχε πυροβοληθεί ενώ ήταν ήδη αναίσθητη. «Παρ’ όλα αυτά ελληνικό δικαστήριο είχε  δεχτεί ότι αυτή η γυναίκα έχει αυτοκτονήσει και δεν δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της», σημείωνε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σύζυγος της γυναίκας ήταν σωματοφύλακας ισχυρής οικογένειας και πρώην υποψήφιος βουλευτής στο Ρέθυμνο με τη Χρυσή Αυγή.

«Η οικογένεια δεχόταν απειλές»

«Ευτυχώς που ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε ο ίδιος έφεση», δήλωνε στον ραδιοφωνικό σταθμό ο δικηγόρος και ακτιβιστής και μίλησε για απίστευτα και τριτοκοσμικά σκηνικά κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Η οικογένεια είχε απειληθεί πολλάκις. Ο δικηγόρος μας απειλήθηκε, εγώ απειλήθηκα, οι εμπειρογνώμονες απειλήθηκαν, ο ιατροδικαστής, ο επίσημος του κράτους που συνέταξε την έκθεση, τη συνέταξε μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, έξι, επτά, οκτώ κλήσεις της ανακρίτριας προς της Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης και η έκθεση δεν είχε κατατεθεί παρά μόνο λίγες ημέρες πριν από τη δίκη. Φανταστείτε το στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, ο δημόσιος λειτουργός, ο επίσημος ιατροδικαστής του κράτους και όταν προσκλήθηκε στο δικαστήριο ούτε καν προσήλθε, δηλαδή μιλάμε για μια ιστορία η οποία είναι σοκαριστική για την ελληνική Δικαιοσύνη, σοκαριστική για την ελληνική κοινωνία», ανέφερε.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor