LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|05
2022
07:05

Γιαννόπουλος για την αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Μπορεί να έχει βγει ήδη από τη χώρα

Ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον, που απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά, «μπορεί να βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος.

«Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος στον ΣΚΑΪ και ενημέρωσε, ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έχει κινητοποιήσει διαδικασίες εξεύρεσης του 6χρονου στη Νορβηγία, σε συνεργασία με το Missing Children Europe.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής με άλλες τέτοιες υποθέσεις, είναι ότι έγινε μέσα από μια «μαφιόζικη διαδικασία», με έναν άνθρωπο να εισβάλλει μέσα στο σπίτι και να παίρνει το παιδί από τη γιαγιά του.

«Λέμε πως είναι ο πατέρας, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος», τόνισε και διευκρίνισε ότι «δεν είναι να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου», αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί.

«Ένα παιδί που αρπάζεται με τέτοιο τρόπο, μες την ψυχούλα του υπάρχουν πολλά προβλήματα. Φεύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.
 
Στο «κάδρο» των ερευνών ο πατέρας - Οι διαμάχες με την μητέρα και οι εκκλήσεις

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, ακόμα και το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης ο πατέρας του 6χρονου, καθώς βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες με τη μητέρα για την επιμέλεια του παιδιού, τα τελευταία δύο χρόνια.

Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός, ότι το βαν με το οποίο απήχθη το παιδί είχε ενοικιαστεί από τον γαμπρό του πατέρα του 6χρονου. Στις 23 Μαΐου είχε ενοικιαστεί από το αεροδρόμιο και παραδόθηκε χθες, στα γραφεία της εταιρείας στη λεωφόρο Συγγρού, όπου εντοπίστηκε από την αστυνομία.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου, κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει την Ελληνική Αστυνομία», αναφέρει σε δήλωσή του ο πατέρας, νορβηγικής καταγωγής, όπως μετέδωσε το Open.

Παλαιότερα ο ίδιος, μιλώντας στη νορβηγική τηλεόραση και βρισκόμενος στην Ελλάδα, είχε υποστηρίξει ότι η πρώην σύζυγός του μετέφερε το παιδί από τη Νορβηγία στην Ελλάδα, χωρίς τη δική του συναίνεση. «Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι θα κάνω», δήλωνε τότε.

Λίγους μήνες αργότερα, τα ελληνικά δικαστήρια έκριναν τελεσίδικα, ότι την επιμέλεια του 6χρονου αναλαμβάνει η μητέρα.

Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, αρχικά νορβηγικό δικαστήριο είχε δώσει την επιμέλεια στον πατέρα του 6χρονου, ενώ μεταγενέστερες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων την έδωσαν στη μητέρα. Κατά τις ίδιες πηγές, εκκρεμεί απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, ενώ ο πατέρας φέρεται να έχει προσφύγει και στον Άρειο Πάγο.

«Με μια απλή, ήρεμη πράξη, να επιστρέψει το παιδί, να ενημερώσει τις Αρχές, το Χαμόγελο του Παιδιού, κάποιο κανάλι και να παραδώσει το παιδί ήρεμα στη μητέρα» είναι η έκκληση προς πάσα κατεύθυνση του δικηγόρου της μητέρας, Χρήστου Οικονομάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά την άμεση αντίδραση των αρχών δεν αποκλείεται ο δράστης της αρπαγής με τον 6χρονο να έχουν διαφύγει από τη χώρα, ενώ δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία των δύο γονιών.

«Θέλω να κάνω μία έκκληση να μας βοηθήσετε να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω μία έκκληση, σε όποιον έχει κάνει αυτή την πράξη: Σας παρακαλώ να τον επιστρέψετε σπίτι μας, για το καλό του παιδιού μου», είναι η έκκληση της μητέρας, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

H κινητοποίηση των Αρχών είναι μεγάλη, έχει εκδοθεί amber alert, οι χρήστες του Facebook έλαβαν ειδοποίηση για active alert, ενώ τα στοιχεία του παιδιού έχουν κυκλοφορήσει εκτός από την τηλεόραση και σε πινακίδες της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, στις 20:40 όταν ένας άγνωστος χτύπησε την πόρτα του σπιτιού και άρπαξε το παιδί.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού:

«Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά, ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης

“Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000″».

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ