LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|05
2022
12:13

Αρπαγή 6χρονου: Πληροφορίες ότι βρίσκεται στη Νορβηγία - Τον έβγαλαν με πλαστό διαβατήριο

Στη Νορβηγία βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εξάχρονος Ράινερ, ο οποίος απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά το βράδυ της Τρίτης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικηγόρος που εκπροσωπούσε παλιότερα τον πατέρα του εξάχρονου έλαβε από Νορβηγό δικηγόρο mail με το οποίο πληροφορήθηκε ότι ο μικρός Ράινερ βρίσκεται στο Όσλο και είναι καλά στην υγεία του

Ο Νορβηγός δικηγόρος ζητά, μάλιστα, από την Ελληνίδα συνάδελφό του να ενημερώσει σχετικά την πλευρά της μητέρας

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ράινερ βγήκε εκτός Ελλάδας με ψεύτικο διαβατήριο λίγες μόνο ώρες μετά την απαγωγή του το βράδυ της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο στίγμα που εντόπισαν οι ελληνικές Αρχές από τον δράστη ή τους δράστες που άρπαξαν το παιδί από το σπίτι που διέμενε στην Κηφισιά όταν εκείνο του άνοιξε την πόρτα, είναι από την περιοχή της Τανάγρας. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται έκλεισαν τα τηλέφωνά. Το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», μιλώντας στο OPEN, αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση και εξήγησε ότι στην Ελλάδα δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να έχουμε απαγωγές παιδιών. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση τόνισε ότι είναι πιθανό να βρίσκεται από πίσω ο πατέρας αλλά δεν είναι βέβαιο και ξεκαθάρισε ότι αυτό που προέχει είναι να βρεθεί το αγόρι και εν συνεχεία τα δικαστήρια να αποφανθούν για την κηδεμονία.

Η μαφιόζικη διαδικασία

Ο κύριος Γιαννόπουλος τόνισε ότι η διαφορά της αρπαγής του 6χρονου συγκριτικά με παρόμοιες υποθέσεις, είναι ότι συνέβη με «μαφιόζικη διαδικασία» καθώς ένας άνθρωπος εισέβαλλε μέσα σε σπίτι και πήρε το παιδί από τη γιαγιά του. «Ένα παιδί που αρπάζεται με τέτοιο τρόπο, μες την ψυχούλα του υπάρχουν πολλά προβλήματα καθώς φεύγει από την ασφάλεια του σπιτιού» τόνισε. Σημείωσε μάλιστα ότι το Amber Alert θα μπορούσε να βγει και λίγο πιο γρήγορα και αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό γιατί οι ανακοινώσεις του ακούγονται και στο αεροδρόμιο και έτσι οι υπάλληλοι θα ήταν σε ετοιμότητα για να εντοπίσουν το παιδί.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε στο OPEN ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει κινητοποιήσει διαδικασίες εξεύρεσης του 6χρονου στη Νορβηγία, σε συνεργασία με το Missing Children Europe ενώ παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη είναι και η αναζήτηση από την Αστυνομία. 

Η έκκληση της μητέρας

Η μητέρα του παιδιού, έκανε έκκληση για να γυρίσει ο γιος της και μάλιστα με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις σχέσεις της με τον πατέρα του, με τον οποίο δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

 Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο δικηγόρος της μητέρας Χρήστος Οικονόμου, «...η εντολέας μου και μητέρα του παιδιού έχει κάνει εκατοντάδες τηλεφωνήματα από χθες στο κινητό του πατέρα του παιδιού, αλλά δυστυχώς η επικοινωνία είναι ανέφικτη, με το τηλέφωνο να είναι απενεργοποιημένο. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα τηλέφωνα του στενού περιβάλλοντος του πατέρα, καθώς κανείς τους δεν απαντάει με αποτέλεσμα η αγωνία να συνεχίζεται».

«Στείλαμε επίσημα έγγραφα από χθες τόσο στους Έλληνες δικηγόρους του πατέρα, όσο και στους Νορβηγούς που τον εκπροσωπούν στην πατρίδα του. Δυστυχώς δεν λάβαμε καμία απάντηση ούτε μέσω αλληλογραφίας, ούτε μέσω τηλεφωνημάτων που επιχειρήσαμε. Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι θετικά μηνύματα για την έκβαση της υπόθεσης», πρόσθεσε.

Η κόντρα των γονιών για το παιδί

Ανάμεσα στους δύο γονείς έχουν υπάρξει μεγάλες εντάσεις και διαμάχη για τον πού θα μείνει το παιδί και ποιος θα έχει την κηδεμονία του. Ο πατέρας διαμένει μόνιμα στη Νορβηγία και όταν χώρισε το ζευγάρι η μητέρα μαζί με τον 6χρονο γύρισαν στην Ελλάδα.

Ο δικηγόρος της μητέρας κ. Χάρης Οικονομάκης υποστήριξε το LiveNews ότι ο πατέρας έχει επισκεφθεί την Ελλάδα στο παρελθόν για τα μεταξύ τους δικαστικά θέματα για την επιμέλεια του παιδιού. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει ανησυχία ότι ο πατέρας βρίσκεται πίσω από την αρπαγή, μαζί με κάποιον συνεργό.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι την δικαστική διαμάχη στα νορβηγικά δικαστήρια την έχει κερδίσει ο πατέρας και θα έπρεπε να έχει αυτός την κηδεμονία του παιδιού.

Η υπόθεση δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές, καθώς το ζευγάρι έχει προκαλέσει κι άλλες φορές τις Αρχές. Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο πατέρας του 6χρονου είχε κατηγορήσει και εκείνος την πρώην σύζυγο του για αρπαγή του παιδιού τους. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τη γυναίκα ότι πλαστογράφησε την υπογραφή του, προκειμένου να βγάλει διαβατήριο στο παιδί και να το φέρει στην Ελλάδα παράνομα.

Βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή

Στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί, φαίνεται η πορεία του λευκού βαν με το οποίο έγινε η αρπαγή, το οποίο νοικιάστηκε από τους δράστες μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, στις 23/5. Το τελευταίο στίγμα που εντόπισαν οι αρχές από τους δράστες, είναι από την περιοχή της Τανάγρας. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται έκλεισαν τα τηλέφωνά τους.

Τα στοιχεία του βαν κατέγραψε, σύμφωνα με την εκπομπή T-Live, κάμερα που υπάρχει σε γειτονικό σπίτι ενώ, οι πληροφορίες της εκπομπής, αναφέρουν ότι το όχημα ήταν νοικιασμένο από πρόσωπο το οποίο και το επέστρεψε στο κατάστημα.

Πώς συνέβησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν ενώ ο 6χρονος βρισκόταν στο σπίτι που διαμένει με τη μητέρα του. Ξαφνικά άγνωστος χτύπησε την πόρτα και αφού του άνοιξαν, άρπαξε το αγόρι και εξαφανίστηκε. Για την υπόθεση έχει ενεργοποιηθεί και Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ειδικότερα, την Τρίτη στις 20:40 στην κατοικία της οικογένειας στην Κηφισιά εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας με κουκούλα και άρπαξε το παιδάκι, γνωστοποίησε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας, Χρήστος Οικονομάκης, μιλώντας στο OPEN.

«Έκτοτε αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές, γίνεται προσπάθεια σημαντική, έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα σύνορα, γιατί είναι πολύ πιθανό να αποπειραθεί να εξέλθει παρανόμως της χώρας το παιδί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε, το παιδάκι ήταν στο σπίτι της μητέρας του με τη γιαγιά του, όταν κάποια στιγμή άκουσε θόρυβο στην πόρτα και νόμιζε ότι ήταν η μητέρα του. Όταν άνοιξε την πόρτα, άγνωστος τον απήγαγε

Σύμφωνα με τον ίδιο, δυστυχώς το σπίτι δεν είχε κάμερες αλλά «υπάρχει πληροφόρηση» από τα γειτνιάζοντα ακίνητα. Όπως φαίνεται, πρόκειται για βανάκι και τουλάχιστον ένας άνδρας ηλικίας έως 45 ετών. Ο δράστης ήταν λίγο άνω του κανονικού βάρους και με ύψος έως 1,80μ., ενημερώνει ο δικηγόρος.

 

Ενεργοποίηση Amber Alert

Για το παιδάκι έχει ενεργοποιηθεί και ο μηχανισμός Amber Alert Hellas από το «Χαμόγελο του Παιδιου»:

«Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά ,ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο».

Αρπαγή Ράινερ Τζέισον

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor