LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|05
2022
20:28

Κηφισιά: Πώς απήχθη και φυγαδεύτηκε ο 6χρονος εκτός Ελλάδας – Τι αναφέρει η αστυνομία

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση αρπαγής του 6χρονου αγοριού από το σπίτι του στην Κηφισιά. Επιστολή ενημερώνει πως βρίσκεται στη Νορβηγία με τον πατέρα του, ενώ η μητέρα του στην Ελλάδα «κρατά αποστάσεις» και κάνει έκκληση να μην παυθεί το Amber Alert. Η αστυνομία από την πλευρά της, επιβεβαίωσε πως πλέον ο 6χρονος βρίσκεται εκτός Ελλάδας και δίνει λεπτομέρειες για το πως απήχθη.

Πώς απήχθη από την Κηφισιά και φυγαδεύτηκε ο 6χρονος εκτός Ελλάδας

«Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιό της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν», αναφέρει η αστυνομία και συνεχίζει:

«Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού « Amber Alert Hellas », προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου».

«Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα ( intra Schengen ). Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης».

«Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η επίστολή των δικηγόρων

Ειδικότερα, όπως γίνεται γνωστό, οι δικηγόροι του πατέρα, που βρίσκεται στη Νορβηγία, έστειλαν επιστολή σε Ελληνίδα δικηγόρο -που τον εκπροσωπούσε στο παρελθόν- και λένε ότι «το παιδί είναι ασφαλές και κοντά στον πατέρα του», σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές. Την ίδια ώρα, η οικογένεια του παιδιού στην Ελλάδα, έκανε έκκληση για παραμονή του Amber Alert. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, από τον πρόεδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού», το Amber Alert σταματά με εισαγγελική εντολή.

Τι λέει η πλευρά της μητέρας

Η μητέρα και η γιαγιά του 6χρονου βιώνουν δύσκολες ώρες. Η γιαγιά του αγοριού, που βρισκόταν στο σπίτι όταν σημειώθηκε η αρπαγή, περιγράφει πως το παιδί άνοιξε την πόρτα θεωρώντας ότι ήταν η μητέρα του και «είδε έναν γιγάντιο άνδρα με full face, ο οποίος έβαλε το παιδί κάτω από τη μασχάλη του και βγήκε τρέχοντας, μπαίνοντας μέσα σε ένα λευκό βαν».

Η ίδια, που μίλησε στο OPEN, θεωρεί ότι το παιδί το φίμωσε και για αυτό δεν φώναξε.

Ωστόσο, η πλευρά της μητέρας κρατά επιφυλάξεις και εκτιμά ότι μπορεί να μην είναι αλήθεια πως το παιδάκι τους βρίσκεται στη Νορβηγία και θα ήθελαν να μην «κατέβει» το Amber Alert γιατί θεωρεί ότι με αυτό το email μπορεί άγνωστοι να «ρίχνουν στάχτη στα μάτια» των ελληνικών Αρχών και του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Έχουν μία ελπίδα ότι το παιδάκι μπορεί να βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι για την επιμέλεια του παιδιού -καθώς οι γονείς του έχουν χωρίσει- τα ελληνικά Δικαστήρια αποφάσισαν να την αναλάβει η μητέρα. Ωστόσο, τα νορβηγικά έκριναν πως θα πρέπει να την αναλάβει ο πατέρας.

Αναμένεται γραπτή εντολή για να παύση του Amber Alert

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρει πως «το σήμα Amber Alert όταν το δεχθήκαμε, μέσα σε 15 λεπτά εκδόθηκε. Υπήρχε μια διαδικασία έρευνας. Επειδή η αστυνομία δεν μπορούσε να πάρει εντολή, έπρεπε να πάρει από την εισαγγελία».

Ο κ. Γιαννόπουλος είχε προαναγγείλει, νωρίτερα, πως αναμένεται γραπτή εντολή από την εισαγγελία για παύση του Amber Alert. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «αν δεν πάρουμε εντολή είτε από την αστυνομία είτε από την εισαγγελία, δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να ανεβάζουμε ούτε να κατεβάζουμε (Amber Alert)».

Η έκκληση της οικογένειας

Ωστόσο, η οικογένεια αναφέρει πως «Όλες οι εκκλήσεις που κάνει η πλευρά των απαγωγέων για να κατέβει το Amber Alert προφανώς και δεν πρέπει να εισακουστούν αυτή τη στιγμή, για δύο λόγους».

«Πρώτον, δεν ξέρουμε αν είναι αληθείς. Αν αυτό είναι μια παραπλάνηση και το παιδί βρίσκεται ακόμα εδώ. Δεύτερον, για να εξακριβωθεί πρέπει να έχουμε μία εξακρίβωση πρώτα από τις νορβηγικές Αρχές (...). Εγώ προσωπικά ήμουν στο αεροδρόμιο τα πρώτα 40 λεπτά. Το σήμα δόθηκε μετά τις 12 το βράδυ» δήλωσε συγκεκριμένα η θεία της μητέρας του 6χρονου αγοριού.

Πώς «έβγαλαν» το παιδί από την Ελλάδα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το παιδάκι ταξίδεψε με πλαστό διαβατήριο. Έπειτα, από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως πήγε πρώτα προς Δανία και μετά από εκεί στη Νορβηγία.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο στίγμα που εντόπισαν οι ελληνικές Αρχές από τον δράστη ή τους δράστες που άρπαξαν το παιδί από το σπίτι που διέμενε στην Κηφισιά όταν εκείνο του άνοιξε την πόρτα, είναι από την περιοχή της Τανάγρας. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται έκλεισαν τα τηλέφωνά. Το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», μιλώντας στο OPEN, αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση και εξήγησε ότι στην Ελλάδα δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να έχουμε απαγωγές παιδιών. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση τόνισε ότι είναι πιθανό να βρίσκεται από πίσω ο πατέρας αλλά δεν είναι βέβαιο και ξεκαθάρισε ότι αυτό που προέχει είναι να βρεθεί το αγόρι και εν συνεχεία τα δικαστήρια να αποφανθούν για την κηδεμονία.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ