LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|05
2022
13:06

Τέξας: «Η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα για το Μακελειό» - Η κριτική για τη στάση των Αρχών και η συγκλονιστική κίνηση 11χρονης

Έντονη κριτική δέχονται οι αστυνομικές αρχές αναφορικά με τον χρόνο που μεσολάβησε μέχρι να εισβάλουν στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας και να σταματήσουν τηδολοφονική επίθεση του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος, ο οποίος σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλες.

Επίσης, σύμφωνα με τις έρευνες, δεν είναι ακόμα σαφές εάν ένοπλος φρουρός του σχολείου αντάλλαξε πυρ με τον δράστη, όταν ο τελευταίος έφτασε έξω από το δημοτικό. Την ίδια ώρα, παραμένουν υπό διερεύνηση τα κίνητρα πίσω από την πολύνεκρη επίθεση του 18χρονου, με τις αρχές να σημειώνουν ότι δεν είχε προβλήματα ψυχικής υγείας ούτε ποινικό παρελθόν.

Όπως αναφέρουν μάρτυρες, κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης, πολίτες έξω από το δημοτικό σχολείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να εισβάλουν στο κτίριο. «Μπείτε μέσα! Μπείτε μέσα!» φώναζαν γυναίκες στους αστυνομικούς, αμέσως μετά την έναρξη της επίθεσης.

Ο διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, Στιβ Μακ Κρο, δήλωσε την Τετάρτη ότι μεσολάβησαν 40 λεπτά από τη στιγμή που ο Ράμος πυροβόλησε τον φρουρό ασφαλείας του σχολείου μέχρι τη στιγμή που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Ωστόσο, εκπρόσωπος του τμήματος δήλωσε στη συνέχεια ότι οι αρχές δεν μπορούσαν να κάνουν μια ασφαλή εκτίμηση σχετικά με το χρονικό διάστημα που ο δράστης βρισκόταν στο σχολείο. «Η ουσία είναι ότι οι αρχές επιβολής του νόμου ήταν εκεί», δήλωσε ο Μακ Κρο και πρόσθεσε ότι: «Έδρασαν αμέσως».

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος που γνωρίζει στοιχεία της έρευνας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να παραβιάσουν την πόρτα της τάξης και έβαλαν μέλος του προσωπικού να την ανοίξει με ένα κλειδί. Ο Χαβιέ Καζάρες, η κόρη του οποίου σκοτώθηκε στην επίθεση, δήλωσε ότι έτρεξε στο σχολείο μόλις έμαθε για τους πυροβολισμούς και όταν έφτασε είδε απ΄ έξω συγκεντρωμένες τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μια μητέρα που μίλησε στη Wall Street Journal δήλωσε ότι οι αστυνομικοί της φόρεσαν χειροπέδες για «παρέμβαση σε ενεργή έρευνα» όταν τους προέτρεψε να εισέλθουν στο σχολείο. «Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα», δήλωσε η Angeli Rose Gomez στην Journal. Οι αρχές έχουν αμφισβητήσει την κατάθεσή της.

«Θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα»

Καθώς παρακολουθούσε ανήσυχος τους αστυνομικούς να στέκονται έξω από το κτίριο, προέτρεψε άλλους πολίτες και γονείς που ήταν εκεί να ορμήξουν οι ίδιοι μέσα. «Ας μπούμε εμείς γιατί οι αστυνομικοί δεν κάνουν τίποτα», είπε καθώς η αγωνία του για το παιδί του μεγάλωνε. «Θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα. Ήταν απροετοίμαστοι», πρόσθεσε.

Μάρτυρας είδε τον Ράμος να πέφτει με το όχημά του σε χαντάκι έξω από το σχολείο, να αρπάζει το ημιαυτόματο τουφέκι του τύπου AR-15 και να πυροβολεί εναντίον δύο ατόμων έξω από ένα γραφείο τελετών, τα οποία τράπηκαν σε φυγή χωρίς να τραυματιστούν.

Ο υπαστυνόμος Κρίστοφερ Ολιβάρεζ από την Υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας δήλωσε στο CNN ότι ο φρουρός ασφαλείας του σχολείου ήταν οπλισμένος και πως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντάλλαξε πυρά με τον 18χρονο. «Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πληροφορίες», ανέφερε.

Μόλις έφτασε στο σχολείο, ο Ράμος μπήκε σε μια τάξη και άρχισε να σκοτώνει. «Οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι. Και αυτός ένας», ανέφερε μάρτυρας, τονίζοντας ότι έπρεπε να είχαν επέμβει νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίθεση φαίνεται να δείχνουν αστυνομικούς να συγκρατούν τους αναστατωμένους γονείς που τους προέτρεπαν να πάνε στο σχολείο ενώ περίμεναν να φτάσουν οι ομάδες τακτικής υποστήριξης. Ο Εσκαλόν είπε ότι γνώριζε για τα βίντεο, ωστόσο δεν είχε επαληθεύσει αυτές τις αναφορές. Ερωτηθείς εάν κάποιος από τους πρώτους αξιωματικούς που ανταποκρίθηκαν έπρεπε να είχε πάει νωρίτερα ή να περίμενε μέχρι να φτάσει η υποστήριξη, είπε: «Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση».

Οι αρχές προσπαθούν να συνθέσουν την περίπλοκη χρονική αναλογία των γεγονότων, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα για να τερματιστεί γρήγορα η επίθεση. Όπως είπε, ο δράστης «περπάτησε ανεμπόδιστα» μέχρι το κτίριο, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές εάν η πόρτα του σχολείου ήταν καν κλειδωμένη. Πάντως ο Εσκαλόν διέψευσε ότι ο Ράμος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με έναν αστυνομικό της περιοχής πριν μπει στο σχολείο, λέγοντας πως οι αναφορές «δεν είναι ακριβείς».

Οι τελευταίες λεπτομέρειες προέκυψαν λίγο πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοινώσει ότι θα ταξιδέψει στο Ουβάλντε την Κυριακή με την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν «για να θρηνήσουν με την κοινότητα που έχασε 21 ζωές στον τρομακτικό πυροβολισμό στο δημοτικό σχολείο».

 
Η ανατριχιαστική κίνηση 11χρονης στο μακελειό του Τέξας
 

Την ίδια ώρα, μία απίστευτη αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας για την ενέργεια ενός μικρού κοριτσιού, το οποίο κατάφερε να σωθεί στο δημοτικό σχολείο από το δολοφονικό αμόκ του 18χρονου Σαλβαντόρ Ράμος στο Τέξας.

Μία 11χρονη μαθήτρια, η Miah Cerillo, κατάφερε να επιβιώσει παριστάνοντας τη νεκρή! Το κοριτσάκι που έβλεπε τους συμμαθητές και τους δασκάλους της να κείτονται νεκροί από το μακελειό του Τέξας, οπλίστηκε με ψυχραιμία και σκέφτηκε ένα κόλπο για να σωθεί από τα πυρά του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Washington Post, η 11χρονη σκέφτηκε να πάρει και να βάλει πάνω της αίμα από τα τραύματα της φίλης της! Η ενέργειά της αυτή αποδείχθηκε σωτήρια για την ίδια, καθώς προσποιήθηκε τη νεκρή, δίπλα στο άψυχο σώμα της φίλης και συμμαθήτριά της. Τώρα, η Miah νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κάποια θραύσματα σφαίρας τα οποία την τραυμάτισαν ελαφρά στην πλάτη και τον λαιμό.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ