LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|05
2022
07:44

Τέξας: Οργή για τα λάθη των αστυνομικών στο σχολείο - Άργησαν να δράσουν ενώ ο Ράμος έσπερνε τον θάνατο!

Η απερισκεψία ενός αστυνομικού να φωνάξει «αν είναι κανείς ζωντανός» είχε ως αποτέλεσμα να δολοφονηθεί εν ψυχρώ το κορίτσι που απάντησε - Αύριο η επίσκεψη Μπάιντεν στην τοποθεσία του μακελειού

Ερωτηματικά εγείρονται για την αντίδραση της αστυνομίας στο μακελειό σε σχολείο του Τέξας.
 
Παρότι μαθητές και εκπαιδευτικοί βρήκαν την ψυχραιμία να καλέσουν έξι φορές την άμεση δράση, υπήρξε ιδιαίτερη καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, 19 αστυνομικοί περίμεναν σε έναν διάδρομο για σχεδόν μία ώρα πριν μπουν στην αίθουσα. Την ίδια στιγμή, ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος έσπερνε τον θάνατο με το ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η δικαιολογία του διοικητή της περιοχής.
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί υπήρξε αυτή η κωλυσιεργία, απάντησε ότι οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι «τα παιδιά δεν διέτρεχαν πλέον κίνδυνο». «Όπως αποδείχθηκε, τώρα, ασφαλώς και δεν ήταν η σωστή απόφαση. Ήταν η λάθος απόφαση. Τελεία και παύλα», παραδέχτηκε. Οι κλήσεις προς την αστυνομία ξεκίνησαν από τις 12.03 το μεσημέρι. Σε αυτές μαθητές ενημέρωσαν λεπτομερώς για την κατάσταση. «Κάποιος πυροβολεί και σκοτώνει. Υπάρχουν ακόμα ζωντανοί εγκλωβισμένοι σε μία τάξη», είπε ψυθυριστά ένα παιδί.
 
Η αστυνομία δεν μπήκε στην τάξη, παρά 50 λεπτά αργότερα.
 
Μία ομάδα κρούσης χρησιμοποίησε κλειδιά από έναν θυρωρό για να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα και να σκοτώσει τον Ράμος. Οργή προκαλεί και η απερισκεψία ενός αστυνομικού να φωνάξει πριν ακόμα εξολοθρευτεί το θύμα για το «αν είναι κανείς ζωντανός». Το κορίτσι που απάντησε, ενώ μέχρι τότε κρυβόταν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από το δράστη.
 
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι εκκλήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής.
 
Αίσθηση προκάλεσε η γιαγιά ενός θύματος, της 10χρονης Αμερί Γκάρσα, η οποία με δάκρυα στα μάτια ζήτησε να σταματήσει επιτέλους αυτή η ανούσια αιματοχυσία. Ο σύζυγος της μίας εκ των δύο εκπαιδευτικών που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, πέθανε δύο 24ωρα αργότερα. Η καρδιά του τον πρόδωσε, με φίλους και συγγενείς να δηλώνουν ότι «δεν άντεξε τόσο πόνο».
 
Μεγάλη συζήτηση γίνεται και για τα σόσιαλ μίντια.
 
Ο δράστης είχε αναρτήσει φωτογραφίες, αλλά και δηλώσεις που φανέρωναν τα φρικιαστικά του σχέδια και, όμως, δεν παρενέβη κανείς. Ακόμα χειρότερα, η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε ότι μιλούσε μέσω μίας εφαρμογής με εφήβους από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Μία νεαρή Γερμανίδα αποκάλυψε ότι της είχε εξομολογηθεί τόσο το σχέδιό του, όσο και της είχε στείλει φωτογραφίες από τα όπλα που είχε αγοράσει.
 
Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφτεί το σχολείο και την περιοχή την Κυριακή.
 
Την ίδια στιγμή, λίγα χιλιόμετρα μακριά θα πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο της NRA, του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής. Παρά την τραγωδία, οι οργανωτές δεν ακύρωσαν το συνέδριο, λέγοντας ότι ήδη αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα σχέδιά τους εξαιτίας της πανδημίας. Εκατοντάδες διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στο Χιούστον έξω από τον χώρο για να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους.
 
Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, πάντως, δήλωσε ότι θα συμμετάσχει, στηρίζοντας έτσι το λόμπι. Εντωμεταξύ, φρίκη προκαλούν οι περιγραφές των επιζώντων. Μικρά παιδιά περιγράφουν πώς κρύβονταν κάτω από θρανία. Ένα μικρό κορίτσι αναγκάστηκε να καλυφθεί με το αίμα της νεκρής φίλης της, παριστάνοντας ότι έχει πεθάνει. Ο δράστης πέρασε από δίπλα της και την σκούντηξε με το πόδι του για να βεβαιωθεί ότι είναι νεκρή. 
 
Πηγή: protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ