LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|06
2022
07:12

NATO - Στόλτενμπεργκ: Το μπλοκάρισμα σε Φινλανδία και Σουηδία από την Τουρκία μπορεί να διαρκέσει

Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθούν οι αιτήσεις ένταξης στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας καθώς σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, το μπλόκο από την Τουρκία ενδέχεται να μην επιλυθεί εγκαίρως για τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που έχει προγραμματιστεί στο τέλος του μήνα, ενώ νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής ο ίδιος χαρακτήρισε ως «αποδεκτές» τις ανησυχίες της Άγκυρας. 

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι το ΝΑΤΟ «εργάζεται σκληρά» για να επιλύσει τα «θεμιτά» ζητήματα που θέτει η Τουρκία. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά το παρελθόν είχε επιμείνει στο γεγονός ότι και οι δύο χώρες θα γίνουν δεκτές «με ανοιχτές αγκάλες», αλλά η Τουρκία μπλόκαρε τις υποψηφιότητές τους.

Η Άγκυρα τις κατηγορεί ότι προσφέρουν καταφύγιο στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), οργάνωση που η Τουρκία και οι δυτικοί σύμμαχοί της χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική».

«Θα ήθελα αυτό το θέμα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό», είπε σήμερα ο Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Φινλανδία με τον Φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο. Ωστόσο, «η σύνοδος κορυφής της Μαδρίτης ουδέποτε ήταν καταληκτική ημερομηνία», δήλωσε.

Στις αρχές Ιουνίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουάσινγκτον, ο Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει ότι "πρόθεσή" του ήταν να ρυθμίσει το θέμα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου.

Αποδεκτές οι ανησυχίες της Τουρκίας για ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Οι ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας και η αντίθεση της, στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι αποδεκτές, όπως δήλωσε σήμερα στη Φινλανδία, ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ επισκέφτηκε τον πρόεδρο της χώρας, Σάουλι Νιινίστο, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία, και έτσι, οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Οι αιτήσεις Φινλανδίας - Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ εξαρτώνται από τις απαντήσεις που θα δώσουν

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor