LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|06
2022
13:57

Μετά το κύμα κορωνοϊού, η Βόρεια Κορέα βρίσκεται αντιμέτωπη με μυστηριώδη εντερική «επιδημία»

Φόβοι για ξέσπασμα χολέρας ή τύφου στη χώρα που ταυτόχρονα μάχεται με την πανδημία του κορωνοϊού

Σε μια επαρχία της Βόρειας Κορέας έχουν σπεύσει ιατρικό προσωπικό και ερευνητές επιδημιολογίας προκειμένου, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας, να συγκρατήσουν ένα ξέσπασμα εντερικής ασθένειας που ενέσκηψε στην περιοχή.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον 800 οικογένειες υποφέρουν από την «οξεία εντερική επιδημία».

Ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι αυτό θα επιδεινώσει την κατάσταση στο υποβαθμισμένο σύστημα υγείας της χώρας, το οποίο ήδη δοκιμάζεται από επιδημία της COVID-19.

Τον Μάιο η Πιονγκγιάνγκ είχε ανακοινώσει το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα και είχε κηρύξει «μέγιστη κατάσταση έκτακτης ανάγκης» απέναντι στην επιδημία, καθώς υπενθυμίζεται ότι οι 25.000.000 κάτοικοι της χώρας δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της πανδημίας.

 

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA γνωστοποίησε ότι ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τους αξιωματούχους «να αναχαιτίσουν την επιδημία το ταχύτερο δυνατό», την ώρα που Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι λένε ότι μπορεί να είναι χολέρα ή τύφος.

Εκτός από τον τύφο και τη χολέρα, ο ιός της πολιομυελίτιδας, ο ιός της ηπατίτιδας Α και ο βάκιλος της δυσεντερίας είναι μεταξύ των παθογόνων που προκαλούν εντερικές ασθένειες.

 

Πιθανή ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, βρισκόταν μεταξύ ομάδας υψηλόβαθμων αξιωματούχων οι οποίοι φέρεται ότι έκαναν προσωπική δωρεά φαρμάκων σε μια προσπάθεια να δοθεί βοήθεια.

Οι μολυσματικές ασθένειες δεν είναι καινούργιες για τον Βορρά, ο οποίος αντιμετωπίζει έλλειψη κατάλληλων εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού.

Αλλά αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι ήρθε την ώρα που η χώρα ήδη μάχεται με την επιδημία Covid-19, δήλωσαν οι ειδικοί.

Η Βόρεια Κορέα έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 4,62 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19.

Το απομονωμένο έθνος, το οποίο έκλεισε τα σύνορά του κατά την έναρξη της πανδημίας το 2020, αναγνώρισε το πρώτο κρούσμα Covid στις 12 Μαΐου.

Αν και η χώρα υποστηρίζει ότι η Covid-19 έχει παρουσιάσει σημάδια υποχώρησης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι πιστεύει ότι η κατάσταση χειροτερεύει λόγω της έλλειψης πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη για τα 26 εκατομμύρια του πληθυσμού του.

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ KCNA

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ