LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|06
2022
13:06

Αφγανιστάν: 950 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ - Σοκάρουν οι εικόνες καταστροφής

Σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Πακτίκα του Αφγανιστάν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τον Independant.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της χώρας αναθεώρησαν τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 950 και δήλωσαν ότι περισσότεροι από 600 έχουν τραυματιστεί, ενώ σημαντικές υλικές ζημιές παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 44 χιλιομέτρων από την πόλη Χοστ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, σε βάθος 51 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Ο Μοχάμαντ Νασίμ Χακκανί, επικεφαλής του υπουργείου φυσικών καταστροφών της διοίκησης των Ταλιμπάν, δήλωσε νωρίτερα ότι η πλειονότητα των νεκρών ήταν στην επαρχία Πακτίκα. Ο Μπιλάλ Καρίμι, αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, έγραψε στο Twiter: «Ένας ισχυρός σεισμός συγκλόνισε τέσσερις περιοχές της επαρχίας Πακτίκα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες συμπατριώτες μας και καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια».

Τα σωστικά συνεργεία φτάνουν στην περιοχή με ελικόπτερο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bakhtar. Τουλάχιστον 90 σπίτια έχουν καταστραφεί και δεκάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του πρακτορείου, Αμπντούλ Ουαχίντ Ραγιάν.

 

Εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους σε φορεία, και πολλά κατεστραμμένα σπίτια στην επαρχία Πακτίκα.

Αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης δήλωσε στο BBC ότι ο αριθμός των νεκρών που ξεπερνά τους 250 είναι πιθανό να αυξηθεί γιατί φαίνεται πως κάποιοι από τους τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 44 χιλιομέτρων (27 μιλίων) από τη νοτιοανατολική πόλη Χοστ.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα σε Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ινδία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το οποίο επικαλείται το Reuters.

Το κέντρο ανέφερε ότι μάρτυρες ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό στην πρωτεύουσα του ΑφγανιστάνΚαμπούλ, καθώς και στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

 
Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών