LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|06
2022
18:08

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Αναφορά από Ερντογάν σε αποστρατιωτικοποίηση νησιών – Διπλωματική νίκη το μνημόνιο με Σουηδία και Φινλανδία

Στα ελληνοτουρκικά αλλά αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν έκανε επίσης αναφορά στη συμφωνία με Φινλανδία και Σουηδία για να αρθεί η απειλή βέτο για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

«Η εμπειρία κατά τη διαδικασία των αιτήσεων ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποκάλυψαν τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας όσον αφορά την τρομοκρατία. Αυτό το μνημόνιο είναι μια διπλωματική νίκη για την Τουρκία και το έθνος μας μετά από μια δύσκολη διαπραγματευτική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας και συνέχισε:

«H Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να κρατήσουν το λόγο τους για τις αλλαγές απέναντι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και να αλλάξουν τη νομοθεσία τους. Η Σουηδία υποσχέθηκε ότι θα εκδώσει 73 τρομοκράτες στην Τουρκία. Από το μνημόνιο θα κερδίσουν και οι λαοί της Φινλανδίας – Σουηδίας».

Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε ενοχλημένος και για τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε ελληνικά νησιά, αλλά και για τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας, κάνοντας αναφορά για ακόμη μια φορά στο προκλητικό αίτημα της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Όπως γνωρίζετε, η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική. Μετά το γεύμα που του παρέθεσα στην Κωνσταντινούπολη, έκανα μια πρόταση. Είπα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Όμως 2-3 εβδομάδες μετά, το ανέτρεψε με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός. Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Επίσης, επισκέφτηκε νησιά και νησίδες μη στρατικοποιημένα, αντίθετα με τη Λωζάνη και Παρίσι. Στην Ελλάδα έχουν φτιαχτεί 4+5, σύνολο 9 αμερικανικές βάσεις. Λένε ότι τις έφτιαξαν κατά της Ρωσίας, αλλά δεν το τρώμε αυτό. Εάν πρόκειται να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα κυριαρχείται από την ειρήνη, γιατί γίνονται αυτά; Εμείς τα είπαμε αυτά στους ηγέτες», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών