LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|07
2022
12:58

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να διορθωθεί η αποφυλάκιση του Κορκονέα

«Τον θεωρώ αμετανόητο δολοφόνο», δήλωσε η μητέρα του άτυχου Αλέξανδρου

Για την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να αποφυλακίσει τον δολοφόνο του παιδιού της, Επαμεινώνδα Κορκονέα μίλησε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αναφερόμενη στην απόφαση αυτή, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, η Τζίνα Τσαλικιάν είπε αρχικά στην ΕΡΤ: «Αισθάνθηκα τεράστια απογοήτευση είναι από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας και θέλω να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να διορθωθεί αυτό. Θεωρώ ότι θα ασκηθεί καινούρια έφεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

«Δεν είχαμε δικαίωμα λόγου στη δίκη»

Περιγράφοντας τι έγινε στην τελευταία δίκη, είπε ότι η οικογένεια Γρηγορόπουλου δεν είχε δικαίωμα λόγου. «Ήμασταν σαν διακοσμητικά πρόσωπα στην αίθουσα», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας αποφυλακίζει τον Κορκονέα ήλθε έπειτα από τρία «όχι» από τους δικαστές και τέσσερα «ναι» από τους ενόρκους.

Μάλιστα η μητέρα του άτυχου νεαρού τόνισε σχετικά με τη διαδικασία:

«Δεν είχαμε δικαίωμα λόγου. Μείναμε σαν διακοσμητικά πρόσωπα στην αίθουσα, έπειτα από απόφαση των τριών δικαστών προτού γίνει η εκλογή των ενόρκων, κάτι που είναι παράνομο, και ακριβώς γι’ αυτό θα ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος από τους συνηγόρους μου».

«Όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία δεν υπήρχαν επεισόδια και συμπλοκές στο σημείο όπου έγινε αυτό το έγκλημα. Ο ίδιος ο Κορκονέας, στην απολογία του ομολόγησε ότι απάντησε ψέματα για να δικαιολογήσει τη χρήση όπλου και να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση από το πειθαρχικό συμβούλιο. Πολλοί όμως επιμένουν να πιστεύουν στα μυθεύματα του Κορκονέα, της οικογένειάς του και των συνηγόρων υπεράσπισης και αγνοούν το συνταρακτικό βίντεο της κ. Βαλιάτσα το οποίο αποκάλυπτε ότι πριν τη δολοφονία υπήρχε απόλυτη ησυχία στο σημείο και αποκάλυψε επίσης την στοχευμένη ευθεία βολή του Κορκονέα» σημείωσε.

«Σε πρόσφατη ανάρτηση αναρχικών μνημονεύεται ο Αλέξανδρος ως ο αναρχικός μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, σε παρόμοιες αναρτήσεις από παρεμφερείς οργανώσεις τον θεωρούν μέλος της ομάδας τους και συναγωνιστή τους. Αυτά είναι ανυπόστατα και ψευδή. Απλά υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός που πιστεύουν στα μυθεύματα του Κορκονέα» πρόσθεσε η Τζ. Τσαλικιάν και συμπλήρωσε σχετικά με τα ερωτήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί:

«Οι δύο αστυνομικοί έλαβαν εντολή από το κέντρο να μεταβούν σε κάποιο περιστατικό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτοί παράκουσαν την εντολή αυτή και μετέβησαν στο σημείο στο οποίο αργότερα διέπραξαν τη δολοφονία. Εκεί δεν υπήρχαν ομάδες παιδιών, ταραχοποιών, απλώς 4-5 παιδιά που έπαιζαν και οι θαμώνες των καφετεριών εκεί έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους. Αυτό αποτελεί για εμένα ένα αδυσώπητο ερωτηματικό "γιατί δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο;". Δεν έχω καμία απάντηση και θα έχω μία απορία μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί έχω χάσει το παιδί μου».

«Επειδή δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου αλλού θα πω ότι πιστεύω ότι εκείνη την περίοδο – με δεδομένες τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν – υπήρχε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Πολιτεύματος και ήθελαν να γίνει μία ακραία πράξη στο κέντρο της Αθήνας, όπως και πραγματικά έγινε» συμπλήρωσε.

«Ο Κορκονέας είναι ένας αμετανόητος δολοφόνος, δεν έχω τίποτα να πω μαζί του»

Σχετικά με οποιαδήποτε επικοινωνία της με τον Κορκονέα, απάντησε:

«Δεν έχω να ρωτήσω τίποτα τον Κορκονέα. Ένας διάλογος μαζί του θα ήταν αδιανόητος. Θεωρώ πως μετά τη δολοφονία επεδόθησαν σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Αλέξανδρου και προσβολής της μνήμης του. Τον θεωρώ αμετανόητο δολοφόνοΔεν έχω να πω τίποτα μαζί του. Δεν έχει να μου απαντήσει σε τίποτα. Είναι άνθρωπος ο οποίος χρησιμοποιεί συνεχώς ψέματα.

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ