LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|07
2022
14:40

Νίκη Κεραμέως: 3.300 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την επέκταση του ολοήμερου

Προσπάθειες ώστε οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να ανακοινωθούν πριν της 15 Αυγούστου γίνονται σύμφωνα με τα όσα είπε στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», η Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα, η κ. Κεραμέως δεν απέκλεισε να σημειωθεί πτώση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και τμήματα.

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει», η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι τρεις στους τέσσερις υποψηφίους παρέλαβαν τα αποτελέσματα μέσω sms, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξει πτώση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές.

Νέο ολοήμερο σχολείο

Αναφορικά με το νέο ολοήμερο σχολείο, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην επέκταση του ωραρίου, τονίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριο θα τελειώνει στις 17:30. Παράλληλα αλλάζει και το πρόγραμμα, το οποίο «θα είναι πιο διαδραστικό, θα έχει για παράδειγμα δημιουργική γραφή, θα έχει καλλιτεχνικά θα έχει και άλλες δράσεις» διαδραστικές δράσεις.
Στο νέο ολοήμερο δεν θα υπάρχουν κριτήρια για την εγγραφή των μαθητών, ενώ θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο 50% των ολοήμερων τμημάτων όσε όλη τη χώρα.

«Θα προσλάβουμε περίπου 3.300 επιπλέον αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μόνο για το θέμα της επέκτασης του ολοήμερου», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Διορισμοί εκπαιδευτικών

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν σχεδόν 8.600 διορισμοί δασκάλων και καθηγητών, κάτι που «θα φέρει τα σχολεία στην καλύτερη ισορροπία που είχαν τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια.

Παράλληλα, «τα κενά θα καλυφθούν μέσω περαιτέρω προσλήψεων αναπληρωτών».

Νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια - Πανεπιστημιακή αστυνομία

Αναφορικά με νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως υποστήριξε πως οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν διπλά πτυχία, να κάνουν εσωτερικό Erasmus, ενώ ο σχεδιασμός είναι να ψηφιστεί εντός του μηνός Ιουλίου.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε θετικά, και είμαστε στη διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος και αμέσως μετά θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», είπε, τέλος, η κ. Κεραμέως αναφερόμενη στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ