LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|07
2022
13:06

Τσαβούσογλου: Σουηδία και Φινλανδία πρέπει να συμμορφωθούν με τη συμφωνία

«Όταν υπάρχει απειλή, η Τουρκία κάνει ό,τι είναι απαραίτητο και την εξουδετερώνει», το μήνυμα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε συνέντευξη στο δίκτυο NTV, όπου σχολίασε το μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας, και των ΦινλανδίαςΣουηδίας, σημειώνοντας ότι αν δεν συμμορφωθούν με τη συμφωνία, δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ.

Μεταξύ άλλων, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι, «στο έγγραφο που τους δώσαμε, τεκμηριώνουμε ότι το PYD και το PKK συνδέονται μεταξύ τους υπό το φως των στοιχείων. Ομοίως, παρουσιάζουμε έγγραφα και στοιχεία σχετικά με τους τρομοκράτες που θα εκδώσουν, αυτούς που έχουν εμπλακεί στην τρομοκρατία, που έχουν υποστηρίξει την τρομοκρατία και των οποίων τα εγκλήματα είναι μόνιμα. Οι ΗΠΑ έχουν υποκρισία και διπλά πρότυπα εδώ. Το έχει και η Γαλλία, το έχουν και κάποιες άλλες χώρες. Ως αποτέλεσμα, προσπάθησαν να βρουν κάποιο θάρρος λέγοντας: «Κοιτάξτε, οι ΗΠΑ μας υποστηρίζουν επίσης», αλλά εμείς θέσαμε ξεκάθαρα τους όρους μας. Έπρεπε να το αποδεχτούν αυτό. Όλες οι εκφάνσεις της τρομοκρατίας, όλες οι προεκτάσεις και τα μέτωπά της είναι όλα εδώ. Τελικά, πρέπει να συμμορφωθούν με το έγγραφο αυτό. Αν δεν συμμορφωθούν, δεν θα τους αφήσουμε να μπουν στο ΝΑΤΟ».

«Η Τουρκία κάνει αυτό που είναι απαραίτητο όταν υπάρχει απειλή για την ίδια εδώ, την εξαλείφει» τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει εάν η Φινλανδία και η Σουηδία δεν συμμορφωθούν με τα άρθρα της συμφωνίας μετά την ενδεχόμενη ένταξη δήλωσε ότι «υπάρχει ένα έγγραφο στη μέση. Έχουμε επίσης συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Υποτίθεται ότι θα απέσυραν τους τρομοκράτες αυτούς 30 χιλιόμετρα νότια, αλλά δεν το έκαναν. Πρόσφατα, η τρομοκρατική οργάνωση αύξησε τις επιθέσεις της στο έδαφός μας τόσο στη Συρία όσο και από τη Συρία. Τι κάνουμε τώρα; (Στη Συρία) Θα κόψουμε τον ομφαλό μας και θα τον καθαρίσουμε μόνοι μας. Εάν οι χώρες αυτές δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, θα λάβουμε τα μέτρα μας αναλόγως. Όταν υπάρχει απειλή κατά της Τουρκίας, δεν ακούει [η Τουρκία] ποιος είναι μαζί της, πίσω της ή μέσα της, κάνει ό,τι είναι απαραίτητο και την εξουδετερώνει. Αυτή είναι η κατάσταση».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ