LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|07
2022
13:29

Σκιάθος: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που η τουρμπίνα αεροπλάνου εκτοξεύει την τουρίστρια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί

Βίντεο – ντοκουμέντο που έρχεται στο «φως της δημοσιότητας» είναι αποκαλυπτικό για τον τραυματισμό της 61χρονης Βρετανίδας τουρίστριας από τα αέρια που έβγαλε η τουρμπίνα αεροπλάνου κατά την απογείωσή του. Η πτώση της γυναίκας από τη δύναμη της τουρμπίνα είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στο βίντεο του skiathoslife.gr, η γυναίκα φαίνεται να στέκεται σε δρόμο, μαζί με άλλους πεζούς, στη συντριπτική πλειοψηφία τους τουρίστες και να βλέπει το αεροπλάνο που ετοιμαζόταν να απογειωθεί. Η απόστασή της από το αεροπλάνο, το οποίο κάνει μία στροφή, προκειμένου να πάρει φόρα για την απογείωση, δεν ξεπερνάει τα λίγες δεκάδες μέτρα, κάτι που προκαλέι ανησυχία για τις συνθήκες ασφάλειας του αεροδρομίου.

Σε κάποια στιγμή η γυναίκα ανοίγει τα χέρια της και τη στιγμή που η πίσω όψη του αεροπλάνου βρισκόταν στην ίδια ευθεία με εκείνη, τη χτυπούν τα αέρια από τις τουρμπίνες του boeing και πέφτει στο έδαφος, αφού μάταια προσπαθεί να κρατήσει την ισορροπία της. Η γυναίκα χτυπάει στο έδαφος και παρασύρεται μέσα στη θάλασσα, η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα πίσω της.

Δίπλα στη γυναίκα βρίσκονται και άλλοι, οι οποίοι αποφάσισαν να… απολαύσουν την απογείωση του αεροπλάνου. Κάποιοι με μεγάλη προσπάθεια καταφέρνουν να μείνουν όρθιοι, ενώ και μία άλλη γυναίκα πέφτει στο έδαφος από τη δύναμη των αερίων, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί.

Την 61χρονη Βρετανίδα παρέλαβε πλήρωμα του ΕΚΑΒ και την οδήγησε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου διανυκτέρευσε, προκειμένου να της  γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας του νησιού διέγνωσαν κάταγμα στη λεκάνη, κάκωση στο δεξί ώμο και τραυματισμό στον αριστερό αντιβραχίονα, ενώ από την πτώση προκλήθηκε αιμάτωμα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Να σημειωθεί ότι ο διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης της Σκιάθου είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους στη χώρα και έχουν σημειωθεί συχνά τέτοιου είδους ατυχήματα. Στις 19 Ιουνίου είχε τραυματιστεί από τα αέρια αεροπλάνου κι ένας 79χρονος, ωστόσο, δεν έφερε σοβαρά τραύματα.

Υπεύθυνοι για τα ατυχήματα είναι και οι πολίτες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων τουρίστες στο νησί, οι οποίοι παίρνουν θέση σε απόσταση λίγων μέτρων από το διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, προκειμένου να φωτογραφίσουν τις απογειώσεις αλλά και νιώσουν τη δύναμη των αερίων από τις τουρμπίνες τους.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ