LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|07
2022
17:06

Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Ντονέτσκ - Προετοιμάζονται για την επόμενη επίθεση

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εδραιώνουν την κυριαρχία τους στην περιοχή του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, ενισχύουν επίσης το πυροβολικό και εκτοξευτές ρουκετών στο γειτονικό Ντονέτσκ, με την περιοχή γύρω από το Σλοβιάνσκ να αποτελεί κύριο στόχο.

Σλοβιάνσκ: Το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού στρατού είπε ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να πραγματοποιήσουν επίθεση σε περιοχές βόρεια και βορειοανατολικά της πόλης, με αρκετούς οικισμούς να δέχονται πυρά από πυροβολικό και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών. Αλλά το ίδιο το Σλοβιάνσκ παρέμενε ήσυχο το βράδυ της Τετάρτης.

Μπακχμούτ: Το Γενικό Επιτελείο είπε ότι έγιναν επίσης βομβαρδισμοί νότια της πόλης Μπακχμούτ στο Ντονέτσκ, που αποτελεί έναν ακόμη ρωσικό στόχο. Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση 6 ή 7 χιλιομέτρων από το Μπακχμούτ, το οποίο θα πρέπει να καταλάβουν για να ξεκινήσουν μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της περιοχής του Ντονέτσκ, 45% της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της Ουκρανίας. Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης πυρά αρμάτων μάχης και πυροβολικού κατά μήκος άλλων τμημάτων της πρώτης γραμμής στις περιοχές του Ντονέτσκ και της νότιας Ζαπορίζια, αλλά όχι εδαφικές απώλειες για τους Ρώσους.

Χάρκοβο: Στο βορρά, ο ουκρανικός στρατός είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν οικισμούς γύρω από την πόλη του Χάρκοβο. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι ένα οικοτροφείο χτυπήθηκε από οβίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Χερσώνα: Οι μάχες συνεχίζονται επίσης στη νότια περιοχή της Χερσώνας, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προστατεύσουν τα πρόσφατα κέρδη. Το Γενικό Επιτελείο είπε ότι στην περιοχή Ντομπριάνκς «οι στρατιώτες μας κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά την ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης του εχθρού και απέκρουσαν με επιτυχία την εχθρική επίθεση που ακολούθησε». Και στα σύνορα των περιοχών Χερσώνα και Μικολάιβ, το Γενικό Επιτελείο είπε ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αρκετές περιοχές σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να προχωρήσουν.

Οδησσός: Η στρατιωτική περιφερειακή διοίκηση της Οδησσού δήλωσε ότι δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε υποδομές της Ουκρανίας, καταστρέφοντας δύο χώρους αποθήκευσης γεωργικών προϊόντων. «Υπάρχει μια σαφής τάση ότι ο εχθρός προσπαθεί να καταστρέψει τα σιτηρά μας... τα γεωργικά υπόστεγα, τη μελλοντική συγκομιδή, την αποθήκευση σιτηρών. Όπως ήταν στο Μικολάιβ. Τώρα το βλέπουμε στην περιοχή της Οδησσού», δήλωσε ο Σλερχι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της στρατιωτική διοίκησης.

Φιδονήσι: Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι σκότωσε Ουκρανούς στρατιώτες που προσπάθησαν να υψώσουν σημαία στο Φιδονήσι

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι σκότωσε Ουκρανούς στρατιώτες που προσπαθούσαν να υψώσουν τη σημαία της Ουκρανίας στο Φιδονήσι, το οποίο ανακαταλήφθηκε πρόσφατα. Η καθημερινή επιχειρησιακή ενημέρωση από τον στρατό της Ρωσίας αναφέρει:

«Στο πλαίσιο των στρατιωτικών αποτυχιών και της μαζικής υποχώρησης των ουκρανικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς, τη νύχτα της 7ης Ιουλίου, το καθεστώς του Κιέβου προσπάθησε να παραδώσει συμβολικά τη σημαία στο Φιδονήσι.

Γύρω στις 5 το πρωί αρκετοί Ουκρανοί στρατιώτες προσγειώθηκαν στο νησί από ένα μηχανοκίνητο σκάφος και τράβηξαν φωτογραφίες με τη σημαία. Το αεροσκάφος των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων εξαπέλυσε αμέσως επίθεση με πυραύλους υψηλής ακρίβειας στο νησί, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί μέρος του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού. Οι επιζώντες τράπηκαν σε φυγή προς την κατεύθυνση του χωριού Πριμορσκοι, στην περιοχή της Οδησσού».

Πηγή: Cnn.gr -  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-EPA/ ROMAN PILIPEY

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ