LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|07
2022
15:37

Οργή στην Ιταλία για τη δολοφονία πλανόδιου πωλητή στη μέση του δρόμου με στραγγαλισμό - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία  η δολοφονία πλανόδιου πωλητή με καταγωγή από τη Νιγηρία σε κοινή θέα στην πόλη Τσιβιτανόβα Μάρκε.

Τον δολοφόνησε σε κοινή θέα 

O δράστης Φιλίπο Φερλάτσο, που συνελήφθη λίγο αργότερα, αρχικά χτύπησε το θύμα με την ίδια του την πατερίτσα και στη συνέχεια το στραγγάλισε με τα γυμνά του χέρια.

Ο 39χρονος Αλίκα Ογκορκούκβου ήταν πατέρας δύο παιδιών. Άρχισε να εργάζεται ως πλανόδιος πωλητής μετά από ατύχημα που του προκάλεσε κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του ως εργάτης.

Τη στιγμή της επίθεσης περαστικοί ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο. Κάποιο από αυτούς βιντεοσκόπησαν όσα συνέβαιναν, άλλοι κάλεσαν την Aστυνομία, αλλά κάνεις δεν παρενέβη, ώστε να σώσει τον 39χρονο. O δράστης μάλιστα, κατάφερε να ξεφύγει, με την αστυνομία να τον εντοπίζει αργότερα με τη βοήθεια των καμερών δρόμου.

Καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος 

Την δολοφονία έσπευσε να καταδικάσει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ιταλίας. «Η δολοφονία του Αλίκα Ογκορκούκβου  είναι αποτροπιαστική. Ανεπανάληπτη αγριότητα. Ευρεία αδιαφορία. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία» έγραψε σε ανάρτηση ο Ενρίκο Λέτα, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο ηγέτης της δεξιάς Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έχει καταστήσει την ασφάλεια πυλώνα της προεκλογικής του εκστρατείας, εξέφρασε επίσης την οργή του, σημειώνοντας πως«η ασφάλεια δεν έχει χρώμα και ... πρέπει να επιστρέψει στο δικαίωμα».«Τρομοκρατημένος» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι και κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα για εργαλειοποίηση της υπόθεσης.

 «Ένας πατέρας δολοφονήθηκε ενώ περαστικοί τραβούσαν βίντεο χωρίς να σταματήσουν τον επιτιθέμενο. Και αντί να προβληματιστούμε για το τι γινόμαστε, οι πολιτικοί διαφωνούν και εργαλειοποιούν» έγραψε, χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο 32χρονος ισχυρίστηκε αρχικά ότι ο 39χρονος παρενόχλησε την αρραβωνιαστικιά του. Κατά την ανάκριση, όμως, διαπιστώθηκε ότι δε συνέβη κάτι τέτοιο, και ότι ο Ογκορκούκβου είχε ζητήσει επίμονα ψιλα από τον Φερλάτσο.

Η αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  δήλωσε ότι θα διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθεί, αν ο θάνατος του 39χρονου επήλθε από ασφυξία κι ότι σκοπεύουν να καλέσουν σε ανάκριση περαστικούς, που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο.

Εκατοντάδες πολίτες στους δρόμους

Χθες Σάββατο εκατοντάδες πολίτες κατέβηκαν να στους δρόμους της Τσιβιτανόβα Μάρκε για να διαδηλώσουν, ενώ ο δήμαρχος συνάντησε μέλη της νιγηριανής κοινότητας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια περιφέρεια  ήταν τόπος κι άλλου ρατσιστικού εγκληματος το 2018. Πιο συγκεκριμένα ένας 31χρονος είχε ανοίξει πυρά και τραυματίσει τότε έξι Νιγηριανούς. 

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών