LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|08
2022
10:14

Βρετανία: Ετοιμάζεται για προγραμματισμένα μπλακ άουτ - Τι προβλέπει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Αντιμέτωπη ακόμα και με οργανωμένα μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση μπορεί να βρεθεί η Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει καταρτιστεί για πιθανή ενεργειακή κρίση τον χειμώνα.

Η Μεγάλη Βρετανία σχεδιάζει αρκετές ημέρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κατά τις οποίες ο κρύος καιρός μπορεί να συνδυαστεί με ελλείψεις φυσικού αερίου, να προβεί σε οργανωμένες διακοπές ρεύματος για τη βιομηχανία αλλά ακόμα και για τα νοικοκυριά, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (09/08).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τελευταίο «εύλογο χειρότερο σενάριο» της κυβέρνησης, το οποίο επικαλείται το Bloomberg σε σχετική δημοσίευση, η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας συνολικού ύψους περίπου του ενός έκτου της ζήτησης σε περίοδο αιχμής, ακόμα και μετά την ενεργοποίηση των μονάδων άνθρακα έκτακτης ανάγκης.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με αυτή την προοπτική, οι θερμοκρασίες κάτω του μέσου όρου και οι μειωμένες εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Νορβηγία και τη Γαλλία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μέτρα έκτακτης ανάγκης για την εξοικονόμηση αερίου τουλάχιστον για τέσσερις ημέρες εντός του Ιανουαρίου, όπως είπαν Βρετανοί αξιωματούχοι.

Το σενάριο αυτό είναι «κάτι που δεν περιμένουμε να συμβεί» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κυβερνητικό Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής και πρόσθεσε: «Τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και η βιομηχανία μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα έχουν την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που χρειάζονται».

Πάντως, ενώ η Μεγάλη Βρετανία δεν προβλέπει τέτοιες ελλείψεις στο βασικό τηςσενάριο, η ανάλυση αποκαλύπτει τον δύσκολο χειμώνα που ενδεχομένως περιμένει τη Λιζ Τρας ή τον Ρίσι Σουνάκ όταν κάποιος εκ των δύο διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία τον επόμενο μήνα. Εάν υλοποιηθούν οι διακοπές ρεύματος, θα γίνουν ακόμα και όταν οι Βρετανοί λάβουν λογαριασμούς ρεύματος που ενδεχομένως να έχουν αυξηθεί, τροφοδοτώντας έτσι τον ήδη αυξανόμενο πληθωρισμό.

Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ANDY RAIN

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ