LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|08
2022
18:26

Ρόδος: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μεταναστών μετά το ναυάγιο - Πώς έγινε

Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες. Οι άνεμοι 5 με 6 μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή δεν βοηθούν την επιχείρηση.

Έως τώρα έχουν περισυλλέγει σώα 29 άτομα, όλοι άνδρες. Οι δύο μεταφέρθηκαν από ελικόπτερο Super Puma στην Κάρπαθο και 27 από ένα ελληνόκτητο τάνκερ στην Κω. Οι μετανάστες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά περίπου 60 με 80 άτομα.

Στην επιχείρηση περισυλλογής των μεταναστών από τη θάλασσα επιχειρούν δύο ναυαγοσωστικά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ/ΕΘΚΕΠΙΧ) επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της ευρείας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, η οποία διεξάγεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην επιχείρηση με το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ το οποίο μετέβη άμεσα στην περιοχή και έχει αναλάβει καθήκοντα «On Scene Commander» (OSC), την πυραυλάκατο ΡΟΥΣΣΕΝ, τρία ελικόπτερα (1 S-70, 1 Super Puma και 1 AB - 205) και 1 UAV HERON, ενώ έχει κληθεί και προσεγγίζει την περιοχή και η φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ.

Ο κ. Χαρδαλιάς συνεχάρη τα στελέχη του ΕΘΚΕΠΙΧ για την αποτελεσματική διαχείριση και συντονισμό και αυτού του περιστατικού και τους ευχαρίστησε για το συνολικό έργο που με αφοσίωση και ζήλο καθημερινά επιτελούν για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

Λίγοι φορούσαν σωσίβιο: Πώς έγινε το ναυάγιο

Σύμφωνα με τους ίδιους, είχαν ξεκινήσει πριν από δύο ημέρες από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και το σκάφος τους βρέθηκε σε δυσχερή θέση στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς επικρατούσαν άνεμοι 6 μποφόρ. Ένας μικρός αριθμός μεταναστών κατά τη διάρκεια της περισυλλογής φορούσε σωσίβια, ενώ οι υπόλοιποι όχι.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών