LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|08
2022
20:08

Τσαβούσογλου: Δεν θα ανεχτούμε την παραβίαση της Λωζάνης και τον εξοπλισμό των νησιών από την Ελλάδα

Για κατάφωρη παραβίαση της Λωζάνης κατηγόρησε σήμερα την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κλείνοντας τις εργασίες της 13ης διάσκεψης των Πρέσβεων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει διπλωματική κινητικότητα μεταξύ των δύο χωρών ή αν θα υπάρξει κάποιο βήμα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι πέρα από μία συνάντηση στο πόδι που είχε με τον Νίκο Δένδια δεν έχει υπάρξει άλλη επαφή με την Ελλάδα, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την Αθήνα ότι είναι εκείνη που δεν επιθυμεί το διάλογο.

«Μετά από τις προσπάθειες λόμπι και τις εκστρατείες που ξεκίνησε τελευταία η Ελλάδα εναντίον αυτής της Τουρκίας, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ακόμη και στη διάσκεψη της Οχρίδας, υπήρξε ένας χαιρετισμός μεταξύ μας. Ο υπουργός Άμυνας μας είχε έναν χαιρετισμό με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, νομίζω, στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Και εγώ πάλι είδα τον Δένδια στα όρθια να περνάει στη Μαδρίτη, Άλλωστε ήταν κι ο πρόεδρός μας και άλλοι υπουργοί εκεί. Ήταν απλώς ένα γεια. Πέρα από αυτό, δεν έγινε κάποια συνάντηση. Όπως γνωρίζετε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Πασάς, έκανε δηλώσεις για αυτό το θέμα στη σύνοδο εκείνη την ημέρα. Για παράδειγμα, σχετικά με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, μεταξύ των στρατιωτικών. Είναι η σειρά μας να φιλοξενήσουμε τη συνάντηση, αλλά η Ελλάδα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και οι αρμόδιοι δεν έρχονται εδώ και χρόνια, πόσα χρόνια. Υπάρχουν διερευνητικές συνομιλίες, παλαιότερα γνωστές ως συμβουλευτικές συνομιλίες. Άλλωστε, εδώ είναι ο κ. Σεντάτ, ο υφυπουργός μας, εδώ είναι η βούληση της Τουρκίας να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα με έναν ολοκληρωμένο τρόπο. Αλλά η Ελλάδα παίζει με το χρόνο εδώ».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να μείνει άπραγη μπροστά στις «παραβιάσεις» της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου.

«Αλλά είναι σαφές ότι η Ελλάδα έχει εξοπλίσει αυτές τις περιοχές, ειδικά τα νησιά που βρίσκονται κοντά μας παρά τον όρο της συνθήκης της Λωζάνης και τα νησιά που δόθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα με την Ειρηνευτική Συμφωνία του Παρισιού το 1947. Το φέραμε στην ατζέντα του ΟΗΕ. Το φέραμε στην ατζέντα της διεθνούς κοινότητας με τον ίδιο τρόπο όπως και σε άλλες χώρες. Θα το παρακολουθήσουμε γιατί πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών. Δεν είναι δυνατόν να δείξουμε επιείκεια σε μία τέτοια κατάφωρη παραβίαση».
 
Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ