LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|08
2022
16:02

Άνοιγμα σχολείων: Αγώνας δρόμου για τους εκπαιδευτικούς - Προβληματισμός για το πρωτόκολλο προστασίας από τον κορονοϊό

Με στόχο την ομαλή έναρξη λειτουργίας των σχολείων, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας εργάζονται εντατικά ώστε κυρίως να είναι στη θέση τους, στις 12 του Σεπτεμβρίου, όλοι οι εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές).

Ταυτόχρονα, προχωρά σε «γρήγορα» επιμορφωτικά προγράμματα για δασκάλους και καθηγητές σε συγκεκριμένες εκπαιδευτικές ενότητες, ενώ προβληματισμός επικρατεί όσον αφορά στο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να ισχύσει για την εκπαιδευτική κοινότητα. Όσον αφορά στο σοβαρότερο ζήτημα δηλαδή τους διορισμούς και τις προλήψεις εκπαιδευτικών, ήδη οι διαδικασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς καθώς διορίστηκαν οι 8.500 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ενώ εκδόθηκαν και οι εγκύκλιοι-προσκλήσεις για  αιτήσεις δήλωσης προτίμησης για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το διδακτικό έτος 2022-2023.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν την προτίμησή τους από την προσεχή Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 μέχρι την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022.

Επιμορφώσεις

Σύμφωνα με έγγραφο του γ.γ του υπουργείου Παιδείας κ. Α. Κόπτση, ζητείται από τις αρμόδιες διευθύνσεις. Στο σχετικό έγγραφο τονίζεται ότι στις ενημερωτικές συναντήσεις πρέπει να αξιοποιηθούν θεματικές ενότητες από τους παρακάτω άξονες: Καθήκοντα εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης. Διοίκηση σχολικής μονάδας. Σχολικό κλίμα και μαθησιακή συμπεριφορά. Σύνταξη και εφαρμογή του σχολικού κανονισμού. Παιδαγωγική αντιμετώπιση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς των μαθητών και μαθητριών. Πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού. Συνεργασία σχολείου και οικογένειας. Συνεργασία εκπαιδευτικών. Διδακτικές προσεγγίσεις και σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας. Βασικές αρχές (γενικής ή/και ειδικής διδακτικής) αναφορικά με τη διδασκαλία και την αξιολόγηση των μαθητών και μαθητριών. Παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών με ιδιαιτερότητες μάθησης (συμπεριληπτική εκπαίδευση και διαφοροποιημένη διδασκαλία).

Υγειονομικό πρωτόκολλο στα σχολεία

Το νέο ειδικό πρωτόκολλο, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο για την εκπαίδευση μελετούν ήδη τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τον Σεπτέμβριο καθώς ακόμη απέχουμε περίπου ένα μήνα από το άνοιγμα των σχολείων. Το 7ο κύμα του ιού ανησυχεί τους ειδικούς, ενώ όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, το επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί νέο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας και τα νέα μέτρα στα σχολεία θα γίνουν γνωστά λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Για την ώρα είναι πιθανότερο σενάριο η επιστροφή στο σχολείο να γίνει χωρίς τη διενέργεια self test, ωστόσο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, ίσως να υπάρξει σύσταση για ένα self test πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Η χρήση της μάσκας είναι σε… αναμονή αφού όπως είπε και ο υπουργός Υγείας επιθυμία είναι να μην υπάρξουν «μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας» αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.

Τα υπόλοιπα μέτρα θεωρούνται δεδομένα όπως η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός των αιθουσών, ο σχολαστικός καθαρισμός κτιρίων, αντικειμένων κ.ά.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ