LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|08
2022
08:30

Μετά την πρωθυπουργία, τι; Επιστρέφει στη δημοσιογραφία ο Μπόρις Τζόνσον; Τα σενάρια

Τρεις ημέρες πριν γίνει πρωθυπουργός, δημοσιεύτηκε η τελευταία στήλη του Μπόρις Τζόνσον στην Daily Telegraph: μια έκκληση προς τη Βρετανία να λάβει υπόψη της τα διδάγματα από την προσελήνωση του 1969 και να υιοθετήσει ένα «πνεύμα που μπορεί να γίνει» κατά την εφαρμογή του Brexit.

Οι επιλογές του Μπόρις Τζόνσον μετά την πρωθυπουργία

Τέτοια πολιτική διορατικότητα δεν ήταν… φτηνή, με τον Τζόνσον να τσεπώνει μισθό 275.000 λιρών για να εργάζεται 10 ώρες τον μήνα για τα εβδομαδιαία άρθρα γνώμης του.

Αλλά, με τους τίτλους της Telegraph να έχουν γίνει όλο και πιο χλιαροί για τον πρωθυπουργό μετά το σκάνδαλο Partygate, ίσως ο Τζόνσον θα πρέπει να βρει μια νέα στέγη αν θέλει να επιστρέψει στη δημοσιογραφία μετά την αποχώρησή του από το Νο 10.

Μπορεί να έχει άλλες επιλογές: πολλαπλές πηγές στην Daily Mail που επικαλείται ο Guardian, δήλωσαν ότι ο Τζόνσον έχει προσεγγιστεί για να γράψει μια στήλη για την εφημερίδα όταν φύγει από την Downing Street.

Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να εδραιώσει τους στενούς δεσμούς μεταξύ του πρωθυπουργού και των τίτλων της Mail - με πιθανά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους. Υπήρξαν συνεχείς εικασίες ότι ο Τζόνσον ετοιμάζεται να απονείμει τίτλο ευγενείας στον Paul Dacre - τον αρχισυντάκτη της μητρικής εταιρείας της Daily Mail - στον τιμητικό κατάλογο της παραίτησής του. Αυτό θα μπορούσε να κατευνάσει κάπως τον Dacre, αφού ο Johnson απέτυχε να του εξασφαλίσει τη θέση του επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής των μέσων ενημέρωσης Ofcom.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αναζητά νέες πηγές εσόδων, καθώς ο μισθός του θα μειωθεί στο μισό, στις 84.000 λίρες, όταν αποχωρήσει από το αξίωμα. Αντιμετωπίζει επίσης τα επακόλουθα ενός δαπανηρού διαζυγίου και το κόστος της διατροφής πολλών παιδιών.

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει αν η εφημερίδα προσέφερε ρόλο στον Τζόνσον, ενώ εκπρόσωπος της Daily Mail δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Τζόνσον είχε μακρά συνεργασία με την Daily Telegraph, όπου έγραφε εβδομαδιαία στήλη καθ' όλη τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της πολιτικής του καριέρας. Κάποτε περιέγραψε τον μισθό των 275.000 λιρών για τη δεύτερη αυτή δουλειά ως «τροφή για κοτόπουλα» - αλλά μπορεί να αναζητήσει τέτοια ψήγματα εισοδήματος όταν χάσει τον πρωθυπουργικό μισθό.

Η σημερινή ισχυρή σχέση μεταξύ του Τζόνσον και της Mail είναι μια ραγδαία στροφή από το περασμένο φθινόπωρο, όταν η εφημερίδα ήταν συχνά επικριτική απέναντι στον πρωθυπουργό υπό τον πρώην διευθυντή Geordie Greig.

Ο Greig αντικαταστάθηκε από τον Ted Verity, οπαδό του Dacre, ο οποίος κατέστησε σαφή την περιφρόνησή του για το προηγούμενο καθεστώς. Η σύζυγος του Verity, Joanne Hegarty, ήταν φιλική με την Carrie Johnson - και δημοσίευσε στο Instagram ότι προσκλήθηκε στον αριθμό 10 από τη σύζυγο του πρωθυπουργού.

Τους τελευταίους μήνες η Mail υπερασπίστηκε σταθερά την πρωθυπουργό της Βρετανίας για το σκάνδαλο Partygate, έγραψε ανελέητα κομμάτια επίθεσης σε βουλευτές των Τόρις που άσκησαν κριτική στην Τζόνσον και έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να εξασφαλίσει ότι η Liz Truss θα νικήσει τον Rishi Sunak για να γίνει πρωθυπουργός.

Μέχρι το τέλος, η Mail συνέχισε να υποστηρίζει τον Τζόνσον, ακόμη και όταν άλλα έντυπα που υποστήριζαν τους Συντηρητικούς αμφισβητούσαν την ικανότητα του πρωθυπουργού να παραμείνει στην εξουσία. Όταν τελικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξουσία από τους βουλευτές των Τόρις, η εφημερίδα δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο που ρωτούσε: «Τι στο διάολο έκαναν;»

Τη Δευτέρα, η Mail δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο σχόλιο που καλούσε τους βουλευτές των Τόρις να σταματήσουν την έρευνα της επιτροπής προνομίων της Βουλής των Κοινοτήτων για τον Τζόνσον. Η διακοπή της έρευνας θα διευκόλυνε τον Τζόνσον να επιδιώξει άλλες προσοδοφόρες πηγές εισοδήματος - και θα εξασφάλιζε ότι δεν θα τον διώξουν από το κοινοβούλιο σε επαναληπτικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εισπράξει εκατομμύρια λίρες από αμοιβές ομιλιών μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, καθώς και χρήματα από την πολύ καθυστερημένη βιογραφία του Σαίξπηρ. Ψάχνει επίσης για νέο σπίτι, αφού έβγαλε στην αγορά το σπίτι στο Camberwell που έχει με τη σύζυγό του έναντι 1,6 εκατ. λιρών.

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ