LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|08
2022
15:52

Κορονοϊός: Η Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

H πρώτη χώρα που έδωσε το «πράσινο φως» σε εμβόλιο κατά του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον έγινε η Βρετανία.

Το εμβόλιο, κατασκευασμένο από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna, έχει εγκριθεί από αξιωματούχους υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ως αναμνηστική δόση σε ενήλικες, δήλωσε σήμερα Δευτέρα 15/8 η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια ενημερωμένη έκδοση του εμβολίου για την COVID-19 που φτιάχτηκε από τη Moderna και στοχεύει δύο παραλλαγές του κορoνοϊού (γνωστό ως «δισθενές» εμβόλιο) εγκρίθηκε σήμερα για αναμνηστικές δόσεις σε ενήλικες από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) αφού διαπιστώθηκε ότι πληρούν τα πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας της ρυθμιστικής αρχής της χώρας.

Η απόφαση να χορηγηθεί έγκριση για αυτό το αναμνηστικό εμβόλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο επικυρώθηκε από το ανεξάρτητο επιστημονικό συμβουλευτικό όργανο εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης, την «Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Φάρμακα», μετά από προσεκτική εξέταση των στοιχείων.

Τα αποτελέσματα πειραμάτων σε 437 άτομα έδειξαν ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο ήταν ασφαλές και παρείχε καλύτερη ανοσολογική προστασία έναντι νεότερων παραλλαγών. Τα επίπεδα αντισωμάτων για την Omicron (BA.1) ήταν οκτώ φορές υψηλότερα με το νέο εμβόλιο από το παλιό της Moderna. Οι δοκιμές έναντι πιο πρόσφατων παραλλαγών Omicron (BA.4 και BA.5), που προκαλούν το τρέχον κύμα του Ηνωμένου Βασιλείου, έδειξαν επίσης υψηλότερα επίπεδα προστασίας με το ενημερωμένο εμβόλιο. Ωστόσο, ενώ υπάρχει καλύτερη προστασία έναντι γνωστών παραλλαγών, είναι αβέβαιο τι θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες και πόσο καλά θα αποδώσει το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Ο Stephane Bancel, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, δήλωσε ότι «ευτυχισμένος» που εγκρίθηκε το εμβόλιο. «Αυτό αντιπροσωπεύει την πρώτη έγκριση ενός διδύναμου εμβολίου και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προστασία των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Covid-19 καθώς μπαίνουμε στους χειμερινούς μήνες».

Η June Raine, διευθύνουσα σύμβουλος της MHRA, δήλωσε ότι το εμβόλιο έδειξε «ισχυρή ανοσολογική απόκριση» έναντι του στελέχους BA.1, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσει «ένα ακονισμένο εργαλείο στο οπλοστάσιό μας που θα μας βοηθήσει να προστατευτούμε από αυτή τη νόσο καθώς ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται».

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo