LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|09
2022
10:55

Ζωγράφου: «Αστυνομικός πυροβόλησε 30χρονο επειδή της επιτέθηκε» - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ (upd)

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στις παλιές εστίες κοντά στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 30χρονου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο άνδρας κινήθηκε απειλητικά κατά γυναίκας αστυνομικού κατά τη διάρκεια επιχείρησης στις εστίες για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, η αστυνομικός κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε από την επιχείρηση και τότε ο 30χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης της επιτέθηκε. Η αστυνομικός άνοιξε πυρ και τραυμάτισε τον άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ερυθρό Σταυρό».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό 

Η αστυνομία για το πώς σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί αναφέρει τα εξής: «Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη Ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Οι πυροβολισμοί

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Ζωγράφου, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι πυροβολισμοί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκαν στις παλιές φοιτητικές εστίες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών για ναρκωτικά. Από τους πυροβολισμούς, έχει τραυματιστεί ένα άτομο από πυρά αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές για πυρά από την πλευρά των αστυνομικών εναντίον του τραυματία, όταν εκείνος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών